19. september 2018
Holbæk Kommune har konstateret døde fisk efter udslippet. Billedet her er dog fra en anden forurening i Kobbel Å i 2009. Foto: Peter W. Henriksen
Holbæk Kommune har konstateret døde fisk efter udslippet. Billedet her er dog fra en anden forurening i Kobbel Å i 2009. Foto: Peter W. Henriksen
Foto: Peter Weber Henriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døde fisk efter udslip

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døde fisk efter udslip
Holbæk - 07. september 2018 kl. 16:18
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune og beredskabet kæmpede fredag videre mod et udslip på 100 ton slam ved Torbenfeldt Gods syd for Mørkøv. Kommunens miljøafdeling har konstateret døde fisk i et vandløb efter udslippet.

arrow Læs også: Redegørelse om forurening og fiskedød er på vej

Det er en slange, der er sprunget læk, som har sendt slammen ud i naturen og ned i vandløbet Møllerenden, der har forbindelse til Kobbel Å og Tuse Å. Udslippet nåede ifølge indsatsleder Jan Bruun fra Vestsjællands Brandvæsen at gå i regnvandsledningerne, inden beredskabet nåede frem torsdag.

- Vi er ved at undersøge, hvor slammen kommer fra, og vi får hjælp fra Danmarks Miljørådgivning (miljøvagten, red.), som har overtaget indsatsen hen over weekenden, fortæller Birgitte Wendelboe, der er afdelingsleder i Holbæk Kommunes miljøafdeling.

Umiddelbart lyder vurderingen fra miljøafdelingen, at fauna og fisk ikke har lidt skade længere nede i å-systemet, men Birgitte Wendelboe kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om det vil ske.

- Vi vil løbende holde øje med, hvad konsekvenserne kan være, siger Birgitte Wendelboe, der også fortæller, at kommunen nu skal forsøge at afklare de nærmere omstændigheder omkring udslippet.

I første omgang blev det meldt som et gylleudslip, og det skete allerede torsdag eftermiddag. Det viste sig imidlertid, at der var tale om slam.

arrow Alle fisk døde: Ansvarlig for stort slamudslip er fundet
12. september 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 12:32
arrow Udslip har udslettet alt liv i Tuse Å
11. september 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Å- og vandløbsforskrækkelse
07. september 2018 kl. 10:24 Opdateret: kl. 10:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk