20. april 2019
Eleverne ved fredagens fodbolddyst i Hedehusene kom fra Hedehusene Skole, Charlotteskolen, Fløng Skole og Ole Rømer-Skolen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Eleverne ved fredagens fodbolddyst i Hedehusene kom fra Hedehusene Skole, Charlotteskolen, Fløng Skole og Ole Rømer-Skolen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 3. klasser i fodbolddyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 3. klasser i fodbolddyst
Taastrup - 07. september 2018 kl. 15:47
Af Stina Felby Egerup og Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være, der stod fodbold på programmet, men det handlede mindst lige så meget om socialt samvær og oplysning om foreningslivet, da omkring 100 elever fra 3. klasse mødtes til dyst i Hedehusene Idrætspark.

Bag arrangementet stod Fritid og Kultur, DBU og tre lokale fodboldklubber, Fløng-Hedehusene Fodbold, Høje Taastrup Idrætsforening og Taastrupgård 1980 Idrætsforening. Arrangementet var en del af det treårige projekt »Socialt Aktivt Klubliv - for piger«, og formålet var at flere piger til at blive aktive i både fodbold og foreningslivet.

Denne dag var dog både for drenge og piger.

- Det er kommet i stand på opfordring fra klubberne, som har ønsket at lave et fælles stævne i samarbejde med skolerne. Denne dag vil der være fokus på det sociale og det sjove, og klubberne vil forklare, hvor og hvordan børnene kan komme til at spille fodbold, hvis de har lyst til det, siger projektleder Maria Holmström.

Målet med projektet er at få flere piger til at spille fodbold, men det er også vigtigt, at piger bliver fastholdt i foreningerne, og at de bliver en del af klublivet, når de bliver ældre.

I forbindelse med projektet er der derfor 12 piger fra de tre klubber, der har fået en træneruddannelse og samtidig har de fået forskellige opgaver i klubberne, så de stifter bekendtskab med flere af foreningslivets dele.

Skal måske udbredes

Maria Holmström fortæller, at modellen med at gøre piger til en aktiv del af hele foreningslivet måske på sigt kan føres videre til andre sportsgrene, for at flere skal dyrke idræt og at fastholde medlemmerne i at blive en større del af foreningslivet.

For at sikre projektets succeskriterier og mål er projektet organiseret med en styregruppe som DIF, DBU Sjælland, Høje-Taastrup Kommune samt klubberne er med i. Styregruppen mødes mindst tre gange om året for at følge op på projektets aktiviteter.

Projekt »Socialt Aktivt Klubliv - for piger« er en del af indsatsen, som Fritid og kultur lægger op til i idræt- og bevægelsespolitikken i de kommende fire år, hvor man ønsker at få flere børn og unge til at dyrke idræt i kommunen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk