26. august 2019
Borgmester Steffen Jensen(S) har fremlagt sit førstebehandlingsforslag til budgettet. Her står blandt andet rådhuset for skud med budgetterede besparelser i medarbejderstaben på ni mio. kroner. 

Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Steffen Jensen(S) har fremlagt sit førstebehandlingsforslag til budgettet. Her står blandt andet rådhuset for skud med budgetterede besparelser i medarbejderstaben på ni mio. kroner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterens budget: Svinger sparekniven på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterens budget: Svinger sparekniven på rådhuset
Halsnæs - 07. september 2018 kl. 15:13
Af Kasper Daugbjerg Dønbo og Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Står det til borgmester Steffen Jensen(S), skal der findes besparelser for 56 mio. kroner om året på driften af Halsnæs Kommune. Det fremgår af borgmesterens førstebehandlingsbudget, som blev offentliggjort fredag eftermiddag.

arrow Læs også: Bredt forlig om sparebudget er muligt

- Det er en barsk omgang, og jeg skal ærligt indrømme, at det ikke var en sjov opgave, men der er ingen vej uden om. Nu skal jeg høre, hvad de andre partier og borgernes tænker om det. Så må vi se, om der er noget, som er helt galt og skal justeres, siger Steffen Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Dykker man ned i borgmesterens førstebehandlingsforslag står det klart, at det særligt er på rådhuset, at sparekniven bliver svunget.

- Langt den største del af besparelsen er at finde på rådhuset. Der bliver skåret ind til benet, og det kommer til at gøre ondt. Der er virkelig medarbejdere, som kommer til at løbe stærkt, siger Steffen Jensen.

Blandt forslagene er at skære medarbejderstaben på rådhuset med næsten ni mio. kroner, at spare fem mio. kroner på færre lederstillinger i kommunen og at afskaffe julegaver til medarbejderne.

Steffen Jensen udtalte inden budgetseminaret i slutningen af august, at han regnede med at finde driftsbesparelser på omkring 50 mio. kroner, men har set sig nødsaget til at justere tallet op.

- Jeg har valgt at finde flere midler, da vi på budgetseminariet blev gjort opmærksomme på, at kommunen ikke kan optage lange anlægslån over 25 år. Alternativet var at optage kortere lån på 10 år, men jeg mente, at det ville give kommunen en for dyr afdragsprofil, siger Steffen Jensen.

Budgetforslaget er baseret på en uændret skatteprocent på 25,7. Man havde bebudet at en mindre stigning på 0,3 procentpoint kunne komme på tale, men der er ikke udsigt til, at det kunne give kommunen en netto-gevinst. Ligeledes fastholdes dækningsafgiften for erhvervsejendomme på fem promille, der blev indført i sidste års »røde budget«.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis i weekenden.

arrow Se billeder: 82 par tomme sko stod forrest i demonstration
13. september 2018 kl. 19:22 Opdateret: kl. 19:22
arrow Kommune vil spare millioner og samtidig hjælpe flere udsatte børn
13. september 2018 kl. 04:05 Opdateret: kl. 15:55
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede