26. marts 2019
Allan Nielsen (S) bryder sig ikke om at få etiketten Udkantsdanmark sat på Gribskov Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Allan Nielsen (S) bryder sig ikke om at få etiketten Udkantsdanmark sat på Gribskov Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker-nej til at være udkant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker-nej til at være udkant
Gribskov - 08. september 2018 kl. 06:17
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilhører Gribskov Kommune det såkaldte Udkantsdanmark eller ej? Det udspandt der sig en kort ord-udveksling om på det seneste byrådsmøde.

Det faldt i hvert fald socialdemokraten Allan Nielsen for brystet, at Brian Lyck Jørgensen fra Dansk Folkeparti anvendte udtrykket i sit indlæg i førstebehandlingen af kommunens budget 2019-2022. Det var bl.a. vejnettet, som DFeren henviste til. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det gælder os alle. Vi skal være opmærksomme på, hvilken historie vi fortæller om os selv. For Socialdemokratiet er Gribskov ikke Udkantsdanmark. Hvis vi skal have flere borgere til kommunen, skal vi tale og trække kommunen op og ikke ned. Der er økonomiske udfordringer, ja, men ved at bruge udtrykket bliver det jo sværere at reklamere positivt for vores kommune, uddyber Allan Nielsen.

Han får medhold af borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov).

- Gribskov Kommune er overhovedet ikke udkant. Der er mange kommuner, der befinder sig meget længere væk fra de store byer. Vi befinder os jo højest en times kørsel væk fra Rådhuspladsen i København. Men når det er sagt, så er vi udfordret - ikke mindst på udligningsordningen, der gør, at vi lander mellem to stole siger borgmesteren.

Anders Gerner Frost henviser til, at Gribskov Kommune årligt betaler 200 millioner kroner til andre kommuner. Det gør også ekstra ondt, at reformen af udligningsordningen, hvor rige kommuner betaler til de fattigere, er opgivet af Folketinget. Her var der ellers fremlagt en model som ved sin realisering ville gøre at Gribskov Kommune årligt skulle betale 40-50 mio. kr. mindre.

- Det hjælper hverken at tude eller brokke sig. I stedet tager vi arbejdshandskerne på. Men det er selvfølgelig tankevækkende, at der er vestegnskommuner som Ballerup og Høje Taastrup med kæmpe kassebeholdninger. De er både på en hel og en halv milliard kroner i de kommuner i kraft af, at de kun bruger halvdelen af det afsatte beløb på flygtninge, mens vi i Gribskov må nøjes med en kassebeholdning på 100 millioner kr., afslutter borgmesteren.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede