18. februar 2019
Også i 2016 demonstrerede Velfærdsalliancen i Halsnæs - dengang for at sikre bedre velfærd og mere kommunalt selvstyre. 

Foto: Jørgen Lassen
Også i 2016 demonstrerede Velfærdsalliancen i Halsnæs - dengang for at sikre bedre velfærd og mere kommunalt selvstyre. Foto: Jørgen Lassen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alliance demonstrerer mod massefyringer: Medarbejderne er begyndt at være nervøse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alliance demonstrerer mod massefyringer: Medarbejderne er begyndt at være nervøse
Halsnæs - 07. september 2018 kl. 12:05
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når byrådspolitikerne torsdag den 13. september mødes for at afholde første byrådsmøde efter sommerferien, så bliver de formodentlig mødt af et hav af bannere og utilfredse borgere.

Velfærdsalliancen.dk - Halsnæs, som de faglige organisationer - BUPL, Danmarks Lærerforening, FOA, HK, 3F, m.fl - står bag, har indkaldt til »Demonstration mod massefyringer« og opfordrer på de sociale medier folk til at møde op ved rådhuset i Frederiksværk klokken 17.45 - umiddelbart inde byrådsmødet.

- Vi har en masse kollegaer, som potentielt kan stå uden arbejde snart, og medarbejderne er begyndt at blive rigtig nervøse for, om det er deres afdeling eller funktion, som er i spil. Derfor har de brug for at se, at der bliver gjort noget. Det her er en markering af, at vi siger fra og et forsvar for medarbejdernes job og den velfærd vi har, siger Hanne K. Byskov, bestyrelsesmedlem i BUPL Nordsjælland, til Frederiksborg Amts Avis.

Velfærdsalliancen.dk - Halsnæs håber, at i omegnen af 400-500 borgere møder op.

- Når man begynder at føle sig ramt, så er det godt at samles og komme ud med frustrationerne. Så viser vi, at der er mennesker bag deres beslutninger. Vi ved godt, at det er nødvendigt, at pengene bliver fundet, men derfor skal det ikke gå stille af sig, siger Hanne K. Byskov.

Demonstrationen er udløst af de fortstående besparelser i Halsnæs Kommune. Kommunen skal finde 70 mio. kroner årligt hovedsageligt på grund af en voldsom stigning i udgifterne til anbragte børn.

- I stedet for at regne det som 70 mio. kroner årligt, så kan man jo være fræk og sige, at det svarer til, at der skal findes 280 mio. kroner i budgetperioden. Det er over en kvart milliard på fire år. Det er rigtig mange penge i en kommunal økonomi, siger Hanne K. Byskov.

Borgmester Steffen Jensen(S) appellerede til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille(LA) om en hjælpende hånd fra staten, men da midlerne fra puljerne til særligt vanskeligt stillede var den ekstra hjælp ganske lille - én mio. kroner mere end de 25 mio. kr., som kommunen på forhånd havde budgetteret med.

Derfor er demonstrationen også henvendt politikerne i Folketinget.

- Vi håber, at demonstrationen får noget opmærksomhed, og at budskabet når til Christiansborg, for Halsnæs kan ikke løse det her alene. Hvis vi skal kunne tilbyde vores børn og ældre ordentlige skoler, institutioner og plejecentre, så er der brug for flere penge. Også flere end de 26 mio. kroner, siger Hanne K. Byskov og fortsætter:

- De penge, som byrådspolitikerne finder nu, svarer til at tisse i bukserne eller tage et kviklån, for der kommer en regning, der skal betales år efter år.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk