8. august 2020
Helge Carlsson og Jørgen Arnam-Olsen ved bommene i Søparken, der i den kommende weekend huser føl- og plagskue, samt stort kræmmermarked. Foto: Charlotte Koefoed
Helge Carlsson og Jørgen Arnam-Olsen ved bommene i Søparken, der i den kommende weekend huser føl- og plagskue, samt stort kræmmermarked. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et af de eneste hesteskuer på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et af de eneste hesteskuer på Sjælland
Ugebladet Vestsjælland - 11. september 2018 kl. 14:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Føl- og Plageskue: Gørlevudvalget holder to årlige hesteskuer med masser af kræmmere. Om efteråret er det føl og plage, der vises frem.

arrow Læs også: Klar til kræmmere og heste i Gørlev

Gørlev: Sommerens hesteskue var et af de tørreste i mands minde, mens sidste års efterårsskue var et af de vådeste. Det konstaterer Helge Carlsson og Jørgen Arnam-Olsen fra Gørlevudvalget, mens de besigtiger Søparken i Gørlev før efterårets føl- og plageskue samt kræmmermarked i weekenden den 14., 15. og 16. september.

Lotte Bing fra Gørlevudvalget tager sig af hestetilmeldingerne og der er omkring 70 føl- og plage tilmeldt, mens Helge Carlsson sætter programmet op, sørger for kræmmertilmeldinger og måler pladsen af til de mange kræmmere mens Jørgen Arnam- Olsen er pladsansvarlig og søger bevillinger og tilladelser til de to årlige hesteskuer.

Høng og Gørlev Sportsfiskerforeninger hjælper med alt det praktiske, så man kan afvikle de årlige hesteskuer.

- Jeg tror, lige bortset fra Roskilde Dyrskue, at vi er et af de eneste hesteskuer tilbage på Sjælland, siger Jørgen Arnam- Olsen.

I hvert fald tiltrak skuet i juli sig så meget opmærksomhed, at TV2 Øst kom på besøg og skuet fik 10 minutter i den bedste sendetid lørdag aften.

- Det gav en masse god PR, og generelt set er vores sommerskuer bedre besøgt end efterårets. Men vi har i snit på 10.000 gæster til hvert skue, så det er meget fint, siger Jørgen Arnam- Olsen

Noget for enhver smag
Hesteskuet tiltrække en masse hesteinteresserede, som kommer langvejsfra med deres heste. Til det kommende skue er der føl, plage og 1-2 års heste fra Odder, Præstø, Vordingborg, Hundested, Helsinge og andre steder rundt om på Sjælland.

- Vi laver løbende undersøgelser over, hvor vores gæster kommer fra og hvorfor, og man kan groft sagt sige, at en tredjedel kommer for at se på heste, en anden tredjedel for at besøge de mange spændende kræmmerboder, mens den sidste tredjedel kommer for begge dele og i det hele taget bare er nysgerrige, siger Helge Carlsson.

Hvorom alting er, så er der masser af aktiviteter, show, bedømmelser, skue og kræmmere at se på til efterårets skue på Søkrogen i Gørlev.

arrow Lørdag er hestenes dag
11. september 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 08:45
arrow Praktisk info
11. september 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 08:45
arrow Kom til hesteskue med veterantoget
11. september 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 09:42
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk