14. oktober 2019
Side om side kan brolæggerne hurtigt få lagt brosten ovenpå betongruset, der giver et stabilt underlag. Stenene er de gamle, der efter en grundig rensning ser ganske nye ud.
gallery icon

Se billedserie

Side om side kan brolæggerne hurtigt få lagt brosten ovenpå betongruset, der giver et stabilt underlag. Stenene er de gamle, der efter en grundig rensning ser ganske nye ud.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansigtsløftning til hovedgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansigtsløftning til hovedgade
Holbæk - 07. september 2018 kl. 12:10
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden mandag har Ahlgade i Holbæk groft sagt været skåret over på midten. Og sådan vil det være frem til midten af november.

I første omgang er det en ganske kort strækning af Ahlgade, der er spærret. Det er stykket mellem Blegstræde og halvvejs mod Torvestræde, så bilister fortsat har mulighed for at køre til parkeringskælderen under Torvet i Ahlgade.

Netop på Torvet står ægteparret Kirsten Munch og Jørn Sørensen og betragter de meget effektive brolæggeres arbejde.

Side om side sidder fire brolæggere på knæ og lægger de flotte og næsten hvide brosten i buer, mens deres kolleger hele tiden sørger for, at de har sten at arbejde med.

- Jeg syntes, jeg læste, at de ville genbruge stenene. Men de dér er da nye, siger Kirsten Munch.

Men det er faktisk de gamle brosten, der går igen. Først er de blevet brækket op, så kørt væk og renset, og så gode som nye bliver de sirligt lagt i regelrette mønstre.

Det er 20 år siden, at brostene blev lagt, og nu har politikerne bevilget en million kroner i år og et tilsvarende beløb næste år til at rette op på tilspidsede brosten og fordybninger i vejen.

Nede i kælderen hos Vinoble, der er blandt de nærmeste naboer til nuværende arbejde, kan butikschef Jesper Christensen godt huske, da Ahlgade blev lagt for 20 år siden.

- Det var en barsk omgang dengang, men det er slet ikke det, vi er ude i nu. Vi kan dog godt mærke, at gaden er spærret og dermed vanskelligere at komme til i bil. I betragtning af, at vi er i den første uge af en måned, er der mere stille end normalt. Men det er et arbejde, der skal gøres, og jeg mener også, at det er nødvendigt, siger Jesper Christensen.

Den østlige ende af Ahlgade vil være spærret for gennemkørsel frem til 15. november, men der vil i perioden blive arbejdet på forskellige strækninger, så den præcise afspærring vil flytte sig undervejs.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk