21. august 2019
Vibeke Frausing fra Ølstedlisten har længe ønsket en selvstænddigørelse af Ølsted Skole, symboliseret på billedet med Steffen Jensen hvor hun holder hånden over navnet Arresø Skole, men den er nu sat på pause, indtil forudsætningerne for det kommende budget er på plads.
gallery icon

Se billedserie

Vibeke Frausing fra Ølstedlisten har længe ønsket en selvstænddigørelse af Ølsted Skole, symboliseret på billedet med Steffen Jensen hvor hun holder hånden over navnet Arresø Skole, men den er nu sat på pause, indtil forudsætningerne for det kommende budget er på plads.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udskyder proces om Ølsted skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udskyder proces om Ølsted skole
Halsnæs - 07. september 2018 kl. 09:26
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da dette skoleår startede for nogle uger siden var det atter med 7. klasse i skolebygningerne i Ølsted, men der er endnu et stykke vej til den egentlige selvstændiggørelse af Ølsted Skole op til 9.klasse, som det ikke mindst har været et brændende ønske for Ølstedlisten at opnå.

Således besluttede Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud på sit seneste møde at trykke på pauseknappen i processen om deling af den nuværende Arresø skole - Magleblik og Ølsted.

»Direktionens indstilling ønskes udsat til budgetforudsætningerne er bedre kendte, hvilket sker i forbindelse med budgetseminariet ultimo august,« lød beslutningen fra mødet, hvor udvalgsformand Helge Friis (S) i øvrigt var fraværende med afbud.

En beslutning om at gøre den nuværende Arresø Skole til to selvstændige kræver som tilfældet var med Frederiksværk Skole Enghave og Melby en høringsproces, og det er den som nu er udsat.

Planen er at delingen skal være gennemført med effekt fra skoleåret 2019/20 således at udskolingen på Ølsted Skole er fuldt indfaset fra skoleåret 2020/21, så begge skoler har 0.-9. klasse. Det kan man stadig nå, da en skolestrukturændring skal være vedtaget af byrådet senest den 1. marts i det kalenderår, hvor nedlæggelsen skal have virkning fra august.

Men hvis det skal igangsættes næste sommer, så kræver det at man i de igangværende budgetforhandlinger finder de midler, der skal bruges til at gennemføre en selvstændiggørelse af Ølsted Skole. Som bekendt skal byrådet i forvejen finde omkring 70 mio. kr. i besparelser på budgettet.

- Venstre gik til udvalgsmødet med et ønske om at udsætte sagen set i lyset af den alvorlige økonomiske situation. Vi er derfor tilfredse med at det var et enigt udvalg som valgte at udsætte sagen, siger gruppeformand Michael Thomsen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede