21. august 2019
Lærkehus i Annebergparken - nu smukt renoveret med nyt tegltag, renoverede vinduer, sandblæst, oppudsede facader  og gul-malet. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Lærkehus i Annebergparken - nu smukt renoveret med nyt tegltag, renoverede vinduer, sandblæst, oppudsede facader og gul-malet. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Åbent hus i en nyrenoveret arkitektonisk perle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Åbent hus i en nyrenoveret arkitektonisk perle
Odsherred - 07. september 2018 kl. 08:24
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lærkehus i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, beboet af Den Danske Scenekunstskole, fremstår nu på én gang smukt, mildt og majestætisk efter den ét år lange renovering. Torsdag blev færdiggørelsen festligt markeret med teater, musik og åbent hus.

Den arkitektoniske perle har gennemgået en omfattende, men skånsom ombygning, hvor der er puslet om detaljer: 14 nye værelser, en underviserbolig, nye bade- og toilet-faciliteter, samt vinduer i blackbox-teatersalen, så den også kan bruges til undervisning, takket være en bevilling på 10 mio. kr. fra Bygningsstyrelsen. Yderligere millioner fra styrelsens vedligeholdelsespulje er gået til udskiftning af tegltag, nye tagrender og nedløbsrør, renovering eller udskiftning af vinduer og kviste, et vinduesparti i stueetagen, sandblæsning, oppudsning og bemaling af facader, isolering af fundamenter, renovering af veranda og terasse.

- Vi er så glade og teknemmelige for vores »nye« hus, sagde Kerstin Anderson, leder af Den Danske Scenekunstskoles afdelinger i Odsherred og København.

Den tidligere »sambo« Odsherred Teater, der er flyttet til Algade, var tilbage i teatersalen og gav forestillingen »Nina, kære Nina« som indvielsesgave.

- Tillykke med det hele, råbte teaterleder Simon Vagn Jensen, fra scenen.

- Vi savner jer. Men det var en god idé for byen og for teatret, at I flyttede til Algade, sagde Kerstin Anderson.

I forbindelse med byggeri og teatrets fraflytning afgav scenekunstskolen Egehus og rykkede alle aktiviteter ind i Lærkehus.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk