21. november 2018
Menighedsrådet i Jørlunde ønsker at rive den eksisterende præstebolig ned. Ønsket skal byrådet i Frederikssund Kommune nu tage stilling til. Foto: Bjarne Larsen
Menighedsrådet i Jørlunde ønsker at rive den eksisterende præstebolig ned. Ønsket skal byrådet i Frederikssund Kommune nu tage stilling til. Foto: Bjarne Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedrivning af præstegård skal for byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedrivning af præstegård skal for byrådet
Frederikssund - 07. september 2018 kl. 05:23
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i Plan- og miljøudvalget i Frederikssund Kommune bestående af Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokratiet har modsat sig et ønske fra menighedsrådet i Jørlunde, som ønsker at rive den eksisterende præstebolig ned. Dels fordi bygningen er for stor og utidssvarende til menighedens behov, dels fordi bygningen er medtaget af råd og svamp, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Venstres udvalgsformand Jørgen Bech har begæret sagen i byrådet, fordi han mener, det er »galimatias« ikke at give tilladelsen.

I menighedsrådet er man ærgerlig over, at flertallet i Plan- og miljøudvalget har vendt tomlen nedad til ønsket.

En af nej-sigerne ved Planudvalgets afstemning var Enhedslistens Pelle Andersen-Harild.

- Selv om det er en præstegård, og jeg er en god ateist, så er bygningen stadig værd at beholde. Vi skal passe på og beholde det autentiske. Bygningen er ikke fredet, men det er værd at bevare, siger Pelle Andersen-Harild.

At en bygning er autentisk mener Jørgen Bech dog ikke er tilstrækkeligt til, at den skal bevares.

- Det kan ikke svare sig andet end at rive den ned og bygge noget nyt. Jeg synes, det er galimatias ikke at give tilladelsen, og derfor har jeg begæret sagen i byrådet, siger udvalgsformanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk