24. oktober 2019
Modelfoto
gallery icon

Se billedserie

Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbrugerkritik af Klar Forsyning: -Vi er sat uden for indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrugerkritik af Klar Forsyning: -Vi er sat uden for indflydelse
Opdateret 06. september 2018 kl. 13:39
Stevns - 06. september 2018 kl. 13:14
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klar Forsyning bliver af forbruger-repræsentanter fra Stevns og Greve kritiseret for ikke at have en enhedsbestyrelse, hvor forbruger-repræsentanterne sidder med på lige fod med politikere og medarbejder-repræsentanter.

På den måde mener de hverken at have indsigt eller indflydelse - og bliver som konsekvens heraf presset på deres private økonomi, når de skal deltage i Klar Forsynings møder.

arrow Læs også: En fri bestyrelsesplads i Stevns Spildevand

- Min primære anke er det faktum, at de otte forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer er sat uden for indflydelse, fordi de kun er medlem i én eller to af de 15 bestyrelser, som Klar Forsyning nu er delt op i, siger Knud Henning Nielsen.

Han er forbrugervalgt repræsentant i Greve. På Stevns blev Bjarne Bladt Hansen valgt som den ene af to repræsentanter her fra.

Han har nu taget konsekvensen af Klar Forsynings struktur og melder ganske enkelt afbud til bestyrelsesmødet i morgen, fredag, fordi han ikke har »råd til at deltage« i mødet.

- Man skal være enten pensionist, studerende eller arbejdsløs for ikke at miste indtægt ved at deltage i deres bestyrelsesmøder, der foregår som halv- eller heldags-arrangementer. Jeg får siger og skriver 100 kroner i kompensation om måneden for at deltage i syv arrangementer om året, hvor jeg må tage fri fra arbejde, siger Bjarne Bladt Hansen til DAGBLADET.

De mener begge, at Klar Forsyning har fået skruet en organisation sammen, der lukker sig om sig selv, og som virker udemokratisk i sin konstruktion, så det nærmest er umuligt at kigge den efter i kortene.

- I bekendtgørelsen om forbrugerindflydelse står der i paragraf 3 stk. 2: Forbrugerrepræsentanter i bestyrelsen skal have samme rettigheder og pligter som de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Det gælder ikke i Klar Forsyning, da store beslutninger om eksempelvis økonomi, personale og samarbejde med andre forsyninger træffes i bestyrelser uden forbruger-repræsentation. Det lave honorar er en konsekvens af dette. Honoraret er ganske usædvanligt beregnet som et bestemt beløb per bestyrelse, således at de forbrugervalgte får 15 gange mindre end de politisk valgte, selv om antallet af møder er det samme. Det er jo ikke rimeligt, siger Knud Henning Nielsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge torsdag 6. september

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Forsyningsejere er ikke enige - endnu
06. september 2018 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21
arrow Formand: Ejerne har ikke ønsket ændring
06. september 2018 kl. 13:19 Opdateret: kl. 13:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk