17. februar 2019
Per K. Larsen og Inge Livbjerg er bekymrede for Filosofgangens overlevelse, når byggeriet rykker tæt på. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Per K. Larsen og Inge Livbjerg er bekymrede for Filosofgangens overlevelse, når byggeriet rykker tæt på. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filosofgangen trues af nyt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filosofgangen trues af nyt byggeri
Furesø - 06. september 2018 kl. 10:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En smuk sti markeret af store egetræer løber rundt om det gamle seminarium i Jonstrup. Filosofgangen hedder den. Her gik de lærerstuderende rundt og tænkte store tanker. Dengang i storslået natur. Men med udbygningen af Jonstrup sker der ting og sager. Mod nord er der bygget og snart skal der også bygges mod øst. Her er det planen, at seniorbofællesskabet Jonshøj med 34 boliger og et fælleshus skal opføres.

Det har været længe undervejs, og undervejs mistede man muligheden for at købe et ekstra byggefelt ud mod Jonstrupvangvej. Det kan få store konsekvenser for Filosofgangen, mener Jonstrup 89.

- Forvaltningen i Furesø Kommune har lavet en byggeplan, som går ind og ødelægger Filosofgangen. Husene kommer for tæt på Filosofgangen og vil ødelægge træerne, siger Per K. Larsen formand for Jonstrup 89.

Ind til Filosofgangen bliver der et tre meter bredt felt, hvor træerne ikke må fældes. Dertil kommer et fire meter bredt felt, hvor der ikke må bygges, men der må godt anlægges en grussti.

- Træernes rødder skal bruge syv til ti meter for at overleve, siger Inge Livbjerg, medlem af Jonstrup 89s udvalg for byudvikling.

Jonstrup 89 har bedt den nye formand for Furesø Kommunes udvalg for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (K) om at lave et nyt udbud, men det bliver der ikke tale om.

- Vi har haft flere dialoger med Jonstrup89 om filosofgangen og bevaring af træerne langs filosofgangen og er landet på en udvidelse af bevaringen i forhold til tidligere. Dialogen er landet der, hvor alle træer op til tre meter fra filosofgangen bevares samt yderligere fire meter, hvor rødderne beskyttes. Der er desuden en lidt større beskyttelseszone omkring »filosofsvinget«, hvor et par parceller er skåret væk i forhold til tidligere byggeplane, lyder det fra Egil Hulgaard, som lægger vægt på at bevare kernen i Filosofgangen.

- Der vil i forbindelse med byggeriet blive fældet et væsentligt antal træer, men de træer, der står nærmest filosofgangen bliver altså bevaret. Selvom filosofgangen derfor sine steder vil fremtræde åben efter byggeriet, er det det kompromis, vi er nået frem til. Vi har politisk haft til hensigt at bevare kernen i Filosofgangen, og det, forventer jeg, lykkes med de fremlagte planer.

Per K. Larsen understreger at Jonstrup 89 støtter opførelsen af Jonshøj.

- Jonshøj støtter vi meget varmt, men vi vil have byggeriet gennemført på ordentlige vilkår.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk