20. januar 2019
Borgmester Morten Slotved (K) holdt tale til Hørsholms veteraner. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Morten Slotved (K) holdt tale til Hørsholms veteraner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Veteraner hædret på flagdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Veteraner hædret på flagdagen
Hørsholm - 06. september 2018 kl. 05:32
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En flagallé bød 44 veteraner og deres familier velkommen, da Hørsholm Kommune på Den Nationale Flagdag, onsdag, hejste flaget for Hørsholms veteraner. I Kantinehaven på Hørsholm Rådhus nød de fremmødte, at solen skinnede fra en skyfri himmel, mens slushice, popcorn, lagkager, chips, sodavand og øl fandt vej til maverne.

I år tog Hørsholm Kommune nemlig revanche fra sidste år, hvor kommunen ikke markerede Den Nationale Flagdag, og havde på forhånd indbudt alle Hørsholms i alt 122 veteraner til dagen. 44 veteraner samt deres familier var mødt op, og det var borgmester Morten Slotved (K) godt tilfreds med.

- Jeg er meget ydmyg og stolt over, at så mange er mødt op, sagde Morten Slotved til Frederiksborg Amts Avis under arrangementet og fortsatte:

- Denne dag rører ved vores nationalfølelse og demokrati. De mennesker, der er her sådan en dag, har alle gjort en ekstra indsats, og det skal vi være med til at hædre og anerkende.

En af de veteraner, der var mødt op til flagdagen, var Claus Hjorth-Madsen, der havde selskab af sin femårige datter Leonora.

- Vi kan jo ikke alle sammen stå inde på Christiansborg Slotsplads, så jeg synes, det er rigtig godt, at der er noget lokalt, siger han.

Claus Hjorth-Madsen var i 2011 udsendt i seks måneder som FN-soldat i Sudan. I dag er han stadig i reserven, og han oplever flagdagen som en tiltrængt mulighed for at få anerkendelse for indsatsen.

- Der ligger jo en anerkendelse i sådan en dag. Det kunne vi godt blive endnu bedre til og lære af, hvordan de gør det i udlandet, siger Claus Hjorth-Madsen, der også oplevede dagen som en god støtte for de veteraner, som har traumer efter deres udsendelser.

- Især for dem med ar på sjælen er sådan en dag en god støtte, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk