14. oktober 2019
Jakob Juhl Jørgensen og Kittie Ramsing er det nye par i den genåbnede bagerbutik ved gadekæret i Helsinge. Foto: Niels Idskov
Jakob Juhl Jørgensen og Kittie Ramsing er det nye par i den genåbnede bagerbutik ved gadekæret i Helsinge. Foto: Niels Idskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bager med godt brød overfor gadekæret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bager med godt brød overfor gadekæret
Gribskov - 06. september 2018 kl. 08:03
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jakob Juhl Jørgensen er ud af en ægte bagerfamilie, men derfra er der alligevel et spring at tage fra jobbet som bagermester i Bilka i Hillerød til at starte op for sig selv i Helsinge. Lørdag åbner han sammen med sin kone Kittie Ramsing således butikken »Sir Bake a lot« lige overfor Helsinge Gadekær. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg har mod på det, og det bliver med økologisk brød og varer. Det skal være min niche, siger Jakob Juhl Jørgensen og kigger rundt i de knap ombygnings-færdige lokaler. Udover brød vil man kunne købe vin, kaffe, øl, kvan-sirup og snaps samt selvfølgelig småkager.

Derudover er der i sidelokalet indrettet café, for alene det at sælge brød tror parret ikke på.

- Der skal være café-hygge, så man komme ind fra gaden og få en kop kaffe og noget brød, lyder det enstemmigt.

- Men det vigtigste er at vores brød skal bages med økologisk mel. Det bliver tale om god brød til en rimelig pris - og vi bager uden tilsætningsstoffer og bruger ikke mel-mix, som de fleste gør. Der skal være frisk brød på hylderne hver dag, siger Jakob Juhl Jørgensen, der slår et slag for gode råvarer og gamle, hæderkronede opskrifter. Han kommer i øvrigt oprindeligt fra Vandel i det jyske, mens Kittie er fra Helsinge.

Det er ellers kun godt et år siden, at det tidligere Oldes Bageri fik ny ejer og nyt navn, men Gadekærets Konditori er altså nu afløst af Sir Bake a lot.

- Navnet henviser til en herre, der står i hjørnet af butikken i fuld rustning og ser kampklar ud. Det er Sir Lancelot, hvis navn nu drejes til Sir Bake a lot.

- Ja, man er nødt til at skille sig lidt ud i vore dage. Sådan er det bare, siger Jakob Juul Jørgensen, der - selv om han er eneste bager i butikken - ser frem til mere tid med sin i øvrigt højgravide kone.

- Bilka kunne byde på rigtig lange arbejdsdage, og sådan bliver det også her, men nu kommer vi tættere på hinanden, siger Jakob Juhl Jørgensen, som i det daglige vil være suppleret med fire piger, der på skift ekspederer kunderne i butikken.

Sir Bake a lot åbner som sagt lørdag. Dagligt vil der være åbent i tidsrummet kl. 6-17, dog 6-14 lørdag. Søndag holdes lukket, for ugens sidste dag har ifølge den nye Helsinge-bager efterhånden udviklet sig til en klart dårligere salgsdag end den var i gamle dage. Som følge af den seneste lukkelov.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede