23. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg ville eje millioner ....

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg ville eje millioner ....
Debat Hillerød - 05. september 2018 kl. 15:10
Af Torsten Berg, Bakkegade 2A, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forbud mod cykling i gågaderne skal fastholdes som vel begrundet af Stig Deichmann - og først og fremmest skal det håndhæves.

Jeg ville eje millioner - hvis det var mig, der kunne opkræve bøder, når cyklister kører i Helsingørsgade eller Slotsgade i forbudstiden fra klokken 10 til 19. Kun sjældent kan man gå fra Buddes Hjørne eller fra Fisketorvet til Torvet uden at møde eller blive overhalet af en cyklist, ofte i fuld fart opnået ned ad Torvebakken eller den øvre del af Helsingørsgade. Det gældende forbud respekteres ikke.

Politiet er vist ikke set i gågaden, siden 'Madkunsten' flyttede fra Helsingørsgade til Frejasvej sidste år. Forbud mod cykling i gågaderne håndhæves slet ikke. Den lille tur fra politistationen ville ellers kunne give et klækkeligt tilskud til bødekassen, samtidig med at den ville øge borgernes sikkerhed ved at færdes til fods på gågaderne, præcis som disse er bestemt til.

Når man venligt gør cyklister opmærksom på, at de færdes på en gågade, resulterer det oftere i en mindre høflig reaktion, såsom en næsvis bemærkning til 'bessefar' eller en strittende finger, end i at cyklisten står af. Skulle vore valgte politikere virkelig ønske at støtte disse cyklister frem for de handlende i centrum og os gående, deres kunder og jeres vælgere?

Jeg opfordrer som Stig Deichmann politikerne til at droppe dette forslag og kun tillade cykling uden for butikkernes åbningstider. Til cyklisterne: Træk cyklen og nyd gågadens gode tilbud eller kør på Søstien og nyd den smukke udsigt til Slottet og Jægerbakken.

Sidst, men ikke mindst en opfordring til politiet: Følg op på forbuddet mod cykling i gågaderne - vi er mange, der vil være taknemlige.