17. februar 2019
Produktionsdirektør Michael Hallgren, Novo Nordisk: - Der er så mange gode argumenter, og der er rigtig god økonomi for hele Danmark i at gennemføre motorvejen helt til Kalundborg snarest.	 Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Produktionsdirektør Michael Hallgren, Novo Nordisk: - Der er så mange gode argumenter, og der er rigtig god økonomi for hele Danmark i at gennemføre motorvejen helt til Kalundborg snarest. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er motorvejen rykket helt tæt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er motorvejen rykket helt tæt på
Erhverv - 06. september 2018 kl. 04:22
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Novo Nordisk med flere end 3500 medarbejdere i Kalundborg har blandt akademikerne godt 50 procent, som hver dag kører mere end 30 kilometer på arbejde og det samme hjem igen. Det gælder mellem 325 og 350 akademikere, oplyser Novo Nordisk's produktionsdirektør i Kalundborg, Michael Hall­gren, som glæder sig over, at erhvervsliv og Kalundborg Kommune aldrig har været tættere på at få motorvejs-ønsket opfyldt.

- Det handler om at tage beslutningen og prioritere økonomien, og hvis regeringen vil gennemføre planerne i sit regeringsgrundlag, er der kun 10 måneder tilbage at gøre det i, konstaterer Michael Hallgren.

Produktionsdirektøren siger, at motorvejen vil gøre det lettere at »sælge« Novo Nordisk i Kalundborg til akademikere, og det vil lette en daglig stressfaktor for mange på vejene, hvor pendlerne oplever længere og længere ventetid. Den er i løbet af halvandet år steget 80 procent, fra seks minutter til 11, hvor bilister holder stille eller kun ruller ganske langsomt, fortæller han.

- Der er så mange gode argumenter for den motorvej, siger Michael Hallgren, der tror på den sunde fornuft, og han tilføjer, at borgmestrene i regionen er enige om, at det er motorvejen til Kalundborg, der er den bedste investering. Argumenterne er også Novo Nordisks årlige investeringstempo på en milliard kroner og de øvrige lokale milliard-investeringer i Ørsteds biomassefyrede ASV6-blok, det nye biogasanlæg Kalundborg Bioenergi, Kalundborg Havns udvidelse med Ny Vesthavn, Avista Oil, der genopbygger sin fabrik med dobbelt kapacitet, Novozymes' udvidelser og meget mere.

Flere af Danmarks største virksomheder har aktiviteter i Kalundborg. De oplever øget vækst og behov for at kunne tiltrække og fastholde højtuddannede medarbejdere. Det støtter Kalundborg Rekrutteringsalliance op om.

Læs mere i Erhvervsavisen Sjælland torsdag den 6. september.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten