21. august 2019
Bo Storm gav den gas under mandagens træning i FC Roskilde og nedlægges her af Anders Nielsen. Nu er Storm færdig i FCR. Foto: Anders Kamper
Bo Storm gav den gas under mandagens træning i FC Roskilde og nedlægges her af Anders Nielsen. Nu er Storm færdig i FCR. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Interview: Derfor stopper Bo Storm i FCR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Interview: Derfor stopper Bo Storm i FCR
Sport DAGBLADET - 05. september 2018 kl. 11:47
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bo Storm leverede tirsdagens store overraskelse i FC Roskilde, da han sagde op efter en møde med sportschef Anders Theil, der handlede om spillet, taktikken og træningen fremover for at komme ud af den negative spiral for 1. divisionsholdet.

Dermed sagde assistenttræneren farvel blot 48 timer efter at cheftræner Rasmus Monnerup var blevet fyret på grund af manglende resultater.

Bo Storm fortæller her, hvorfor han reagerede, som han gjorde:

- Det er eksistentielt vigtigt for mig at være tro mod mig selv, personligt og fagligt, og jeg kan stå 110 procent inde for hver evigt eneste beslutning, der er truffet under Rasmus Monnerup. At det har kastet langt færre point af sig end vi havde håbet på og regnet med, det gør, at den ultimative konsekvens ender med en fyring. Det skete med Rasmus.

- Omkring mig selv var jeg og Theil professionelt uenige, og det er en forudsætning, at jeg kan se mig selv i det, hvis jeg skal arbejde med det. Jeg vil ikke gå i detaljer med specifikke ting, men vi er professionelt uenige, og det er ekstremt vigtigt i det her.

- Det vigtige nu er, at klubben får en retning, og den retning repræsenterer jeg ikke, og når man gennemgår det og er uenige, så er jeg tro mod mig selv og ordentlig, og så er konsekvensen ufravigelig. Derfor sagde jeg op. Jeg kan ikke se mig selv i det, og jeg takkede klubben for at have givet mig chancer, og det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med Rasmus. Han er en kæmpe inspiration og gav mig muligheden for at arbejde med en fantastisk spillertrup, siger Bo Storm.

Hvordan er det at forlade et hold og en klub, der netop nu er i knæ?

- Det kan jeg ikke som sådan sætte ord på. Det her var ikke, hvad jeg havde håbet på eller regnet med, og jeg håber inderligt, spillerne tæver Fremad Amager i morgen (onsdag aften, red.) og Lyngby på søndag, for der sidder en spillertrup, der så gerne vil det her og har så meget brug for en sejr, og den håber jeg fand'me de får! De skal vinde nu for alles skyld, og at det så ikke bliver med mig ved roret, det er fodboldverdenen, siger Bo Storm afklaret.

Hvad skal du lave nu?
- Jeg ved det ikke. Jeg er tro mod mig selv, og ved vidste ikke det her, før Theil og jeg satte os sammen ude i solen i dag (tirsdag, red.). Jeg er tro mod min egen faglighed, mærket efter og har reageret på det. Jeg er blevet fodret med inspiration fra Rasmus i otte måneder, og der er jeg blevet sikker på, hvilken fodboldmæssig retning jeg repræsenterer fagligt. Min professionelle faglighed ville en anden vej end Roskildes nu, og sådan er det.

Burde du så ikke bare have sagt op, da Monnerup blev fyret?

- Lige som Rasmus hver dag søgte efter nye muligheder at løse det på, så gjorde jeg det også. Da Theil ringede og fortalte mig om Monnerups fyring, så blev jeg, men Theil og jeg kunne først mødes i dag (tirsdag, red.), og derfor har vi ikke kunne afklare hinandens synpunkter før da. Det er vigtigt at få med, og så handlede jeg efter mødet, og hvis jeg skal være tro mod mig selv, så var der ikke andet at gøre end at stoppe. Sådan er jeg som menneske og fagligt, og så må jeg tage de tæsk, det bringer med sig, siger Bo Storm.