26. august 2019
Det er ulovligt og livsfarligt at krydse sporene på den nye jernbane - her ved Vestvolden. Foto: Banedanmark
Det er ulovligt og livsfarligt at krydse sporene på den nye jernbane - her ved Vestvolden. Foto: Banedanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pas på: Der kommer tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pas på: Der kommer tog
Vestegnen - 05. september 2018 kl. 07:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag begynder Banedanmark igen testkørsel på den nye jernbane mellem København og Ringsted. I den forbindelse advarer Banedanmark om, at man ikke skal krydse sporene.

Over de næste uger vil man opleve tog på den nye jernbane, der skærer igennem blandt andet Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve og Solrød. Det vil være et noget uvant syn, da banen ikke endnu er åbnet for trafik. De tog, der kører på strækningen, er testtog og kører ikke med passagerer.

- Vi fortsætter testen af den nye banes signalsystem. Vi ved, at der er naboer til banen og andre, som krydser banen, fordi de er vant til, at der ikke kører tog. Men det kommer der til at gøre nu - og derfor skal man på ingen måde krydse banen. Det er ikke bare ulovligt, det er også livsfarligt, siger Jette Aagard, projektdirektør for København-Ringsted jernbanen.

Togene, der kommer til at køre på den nye bane i de kommende uger, skal alene teste banens signalsystem. De kommer »kun« til at køre 120 kilometer i timen.

- Det bliver MR-tog, som vi bruger til at teste strækningen med i denne omgang. Først senere på året vil vi køre på de helt høje hastigheder - op imod de 250 kilometer i timen, som banen er bygget til, siger Jette Aagard, projektdirektør for København-Ringsted.

Testene varer hele dage og strækker sig frem til uge 39. I slutningen af april og maj foretog Banedanmark test på strækningen med 40 kilometer i timen.