17. februar 2019
I porten ved Høvelte Kaserne blev feltet mødt af to tambourer, der fulgte de cyklende veteraner det sidste stykke.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

I porten ved Høvelte Kaserne blev feltet mødt af to tambourer, der fulgte de cyklende veteraner det sidste stykke. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Cyklende krigsveteraner modtaget på kasernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Cyklende krigsveteraner modtaget på kasernen
Allerød - 04. september 2018 kl. 21:34
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved 15-tiden tirsdag eftermiddag nåede et cykelfelt bestående af 45 danske krigsveteraner samt en række politikere og andre kendte, der støtter sagen, Livgardens Kaserne i Høvelte.

Fra vagtporten blev de med to tambourer i spidsen ført ind på garderkasernen og forbi Den Kongelige Livgardes Mindesten, hvor de gjorde et kort ophold for at ære de dræbte, inden de kørte ind i målområdet på Frederik III's plads.

Gårsdagens etape var den 8. i cykelløbet »Ride4Rehab«, der er en del af DIF Soldaterprojekt. Projektet har til formål at forbedre livet for fysisk og psykisk skadede veteraner via idræt og fællesskaber.

- Vi håber med Ride4Rehab på at kunne hjælpe de skadede veteraner videre i deres kamp for en normal tilværelse ved at give dem en udfordrende og uforglemmelig oplevelse under trygge og organiserede idrætsrammer. Idræt og fællesskaber er stærke virkemidler, når folk, der har oplevet kritiske begivenheder i livet, skal hjælpes ovenpå, siger DIF's direktør Morten Mølholm Hansen om cykelløbet, der blot er ét af flere arrangementer i soldaterprojektet.

- Vi har desværre mange soldater i Danmark, der er blevet ramt hårdt psykisk efter at have været i krig, og den gruppe er måske også blevet glemt lidt. I DIF Soldaterprojekt er fokus nu på de psykisk skadede veteraner, og vi prøver ved hjælp af idræt og fællesskaber at skubbe dem i en rigtig retning igen, siger Rune Oland Tanggaard, der er projektleder på DIF Soldaterprojekt.

I målområdet ved Høvelte Kaserne blev de cyklende veteraner modtaget af borgmester Karsten Längerich, der holdt tale for dem. Han ønskede dem blandt andet tillykke med gennemførelsen af det lange cykelløb indtil videre.

- Men det her løb handler om meget mere end at tage en lang cykeltur. Det handler om, at I på trods af skader, som I har pådraget jer på internationale missioner for Danmark, beviser, at I godt kan. I viser mod, mental styrke, fysisk styrke og sidst men ikke mindst viljen til at overkomme og acceptere selv de sværeste skader. Det har jeg den største respekt for, sagde han og takkede dem derefter for deres indsats som udsendte:

- Jeg vil gerne bruge lejligheden til at takke jer veteraner, jeres pårørende og jeres kammerater for den indsats, I har ydet for fred og sikkerhed rundt om for verden. I har kæmpet for at skabe en bedre fremtid for os alle. Jeg ved, at det har været med livet som indsats og i mange tilfælde med store konsekvenser for jer selv og jeres nærmeste.

Cykelløbet afsluttes onsdag på Flagdagen for Danmarks udsendte. Feltet har opløb ved Kastellet, og statsminister Lars Løkke Rasmussen er blandt deltagerne på den sidste etape. Rytterne bliver sendt af sted fra Høveltegaard, Ellebækvej 2 klokken 9.30.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk