18. februar 2019
Addie Ferriday skal bo i Faxe det næste års tid - og hun glæder sig til at blive dansk
gallery icon

Se billedserie

Addie Ferriday skal bo i Faxe det næste års tid - og hun glæder sig til at blive dansk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Addie fra Portland håber Danmark bliver hendes andet hjemland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Addie fra Portland håber Danmark bliver hendes andet hjemland
Haslev-Faxe Posten - 11. september 2018 kl. 08:56
Af Torkild Svane Kraft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Portland, USA, Faxe: For en lille måned siden kom 16-årige Addie Ferriday fra Portland i USA til Faxe hvor hun skal bo det næste års tid. Hun er på udveksling gennem Rotary.

Lige nu bor hun hos Marianne og Jan Søgaard på Stenagervej, men i løbet af det år hun er her skal hun også bo hos to andre familier. Sådan gør man i Rotary, da udvekslingsstudenten derved lærer flere familier at kende, og dermed får et bedre indtryk af livet i Danmark.

Det var et meget stort ønske for Addie at komme til Danmark, for hun interesserer sig meget for den måde vi har bygget vores land op, med gratis læge- og sygehushjælp, med gratis uddannelse og vores sociale system.

Addie synes det er den helt rigtige måde vi har bygget vores samfund op på - og kunne hun have stemt til præsidentvalget i sit hjemland, var det bestemt ikke Donald Trump hun havde stemt på. Havde hun haft muligheden, havde hun stemt på Bernie Sanders.

Addies papmor var, da hun var ung, på udveksling i Brasilien, og hun har bevaret kontakten til Brasilien lige siden. faktisk betragter hun Brasilien som sit andet hjemland - og det samme håber Addie vil ske for hende - men med Danmark som sit andet hjem.

Under sit ophold i Danmark skal Addie gå i 2.G på Haslev Gymnasium, og så håber hun at hun kan finde en klub hvor hun kan spille fodbold - eller soccer som det hedder over there.

Og så skal hun, specielt her i begyndelsen, gå til sprogundervisning. Det foregår i Haslev og ikke mindst hos Lone Kragh i Faxe Ladeplads.

Lone er Addies ,,mormor" og de to mødes hver onsdag efter skoletid. Her vil de hygge sig sammen, som man gør med sin mormor - og samtidig lære dansk.

Addie bor, som nævnt, i Portland der ligger i staten Oregon på vestkysten lidt syd for Seattle. Hendes familieforhold er, som hun siger, a little complicated.

Hun bor skiftevis hos sin mor og stedfar, og sin far og stedmor. Hendes far er arkitekt og hendes mor har en restaurant, og så har hun en bror på 18 år, en halvsøster på 24 og en halvbror på 11 år.

I fritiden har hun spillet fodbold - soccer - har arbejdet i sin mors restaurant og har haft en webshop med køb og salg af tøj - så en meget ihærdig ung kvinde.

Vil du på udveksling
Rotary i Faxe har hvert år udvekslingsstudenter på besøg, og de bor rundt om hos forskellige familier - oftest familier der selv har haft et ungt menneske der har været på udveksling i et andet land.

Addie skal blandt andet bo hos Dorthe og Michael Jensen, og deres datter Thea har været på udveksling i Columbia, men er nu tilbage i Danmark, og går på gymnasiet i Solrød.

Hvis du kunne tænke dig at komme et år til udlandet, og bo hos en familie, så er det nu du skal kontakte Rotary - og bliver du udvalgt, så kommer du på udveksling til august næste år.

For at komme i betragtning skal du gå i 9. eller 10. klasse. Du skal være fyldt, eller fylde, 16 år under udvekslingen, men må ikke være over 18 år. Og så skal du kunne klare at være langt væk fra mor og far...

Du kan skrive en mail til Michael Jensen - mj@avc.dk - eller Tine Nygaard på tn@revifaxe.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk