16. februar 2019
Hanne Danielsens bil var gennemgnavet af rotter, så værkstedet fortalte, at hendes bil var farlig at køre videre i. Nu får hun en stor regning. Foto: Janus Spøhr
gallery icon

Se billedserie

Hanne Danielsens bil var gennemgnavet af rotter, så værkstedet fortalte, at hendes bil var farlig at køre videre i. Nu får hun en stor regning. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hanne advarer Greve-borgere: Pas på rotterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hanne advarer Greve-borgere: Pas på rotterne
Greve - 08. september 2018 kl. 07:15
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg tør slet ikke tænke, hvad der kunne være sket.

Hanne spærrer øjnene op, mens hun fortæller sin historie. Efter en dejlig sommerferie skulle hun ud at køre i sin halvandet år gamle bil, der lugtede af benzin. På asfalten lå der en plamage fra bilen. Egentlig troede hun, at det var kondens fra kølesystemet i bilen, men hun ville alligevel have et værksted til at undersøge bilen for en sikkerheds skyld.

- Du kan godt glemme at køre videre, før vi har lavet din bil. Din bil er farlig at køre videre i, lød den overraskende besked fra mekanikeren.

Han fortalte, at rotter havde haft en festlig sommer under Hannes bil, hvor de havde gnavet i kablerne under biler - heriblandt bremsekablet og benzinslangen. En usædvanlig situation for værkstedet, som blev nødt til at bestille kabler hjem fra udlandet for at have nok til at lave Hannes bil.

- Jeg er rystet ved tanken om, at de kunne have gnavet bremsekablet over. Min ældste datter har lånt bilen i sommerferien, siger Hanne Danielsen og fortsætter:

- Nu får vi lavet bilen, men hvornår skal jeg derned næste gang?

Større indsats
Hun understreger, at hun fortæller sin historie for at gøre andre Greve-borgere opmærksom på problemet med rotter. Hun og hendes mand bor ved banelegemet på Søndervang og altså ikke i et landområde, som de troede på værkstedet. Her har rotteproblemet for alvor været til stede, efter at Banedanmark er begyndt at arbejde på Ringsted-banen for godt to år siden, hvor en stor del af beplantningen på baneskråningen blev fældet. Derfor er Hannes teori, at rotterne er blevet stresset og er søgt mod de nærliggende villaer.

Det er ikke kun familien Danielsens bil, der har haft besøg af rotter. De har også været på besøg i en plastikbeholder og i familiens skur. Derfor har familien sat fælder op, og flere er også gået i, men andre rotter har gravet sig ned under fliserne.

- Jeg vil ønske, at Greve Kommune laver en indsats langs baneskråningen. Min veninde bor i Københavns Kommune, og der har de sat hunde ind og brugt geværer mod rotter. Der er lavet en storstilet indsats der, og det efterlyser jeg i Greve, siger Hanne Danielsen.

Hun fortæller dog, at Greve Kommunes skadedyrsbekæmpelse hurtigt kom forbi, da hun gjorde opmærksom på problemet og satte bokse op, som skal forhindre rotterne i at komme ind i skuret og bilen igen.

Tiltag på vej
Alligevel advarer hun mod rotterne.

- Der er mange huse i nærområdet, hvor der flytter unge familier ind. Tænk at forestille dig, at barnet ligger i en barnevogn, og den så er overfyldt med rotter. Hvad kan de ikke gøre ved det barn? Jeg kan slet ikke klare tanken. Jeg håber, at børnefamilierne tænker over, at de skal tjekke for rotter i barnevognene, siger hun og fortsætter:

- Det kan ikke være rigtigt, at der skal et lig på bordet, før der bliver gjort noget. Jeg kan ikke lægge mig ned under bilen, hver gang jeg skal ud at køre, for at tjekke, om der er rotter.

Ifølge Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), har Hanne Danielsen en pointe i sin kritik.

- Vi besluttede faktisk på seneste økonomiudvalgsmøde at kigge nærmere på, hvordan vi kan styrke indsatsen mod rotter. De ses mange steder i kommunen, og vi er velvidende om, at det er et kæmpe problem, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk