24. august 2019
Med hjælp fra danskerne skal en nedsat jury udvælge 15 spændende natursteder i Danmark, som er et besøg værd, skriver Mette Abildgaard.
gallery icon

Se billedserie

Med hjælp fra danskerne skal en nedsat jury udvælge 15 spændende natursteder i Danmark, som er et besøg værd, skriver Mette Abildgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere danskere skal ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere danskere skal ud i naturen
Debat - 03. september 2018 kl. 14:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturkanon

Af Mette Abildgaard, MF (K) Miljø- og klimaordfører

Danmark får nu en ny naturkanon. Med hjælp fra danskerne skal en nedsat jury udvælge 15 spændende natursteder i Danmark, som er et besøg værd. Det er nemlig mit håb, at endnu flere danskere får øjnene op for de danske naturperler.

Modsat den gamle naturkanon fra 2009, der bestod af 216 udvalgte ting - opdelt i specifikke kategorier - skal den nye naturkanon være for folket. Ikke fagfolket. Med den nye skal vi finde frem til 15 steder, fordelt rundt i landet. Og det er meget vigtigt, at det er steder, alle kan besøge - og som gør os stolte.

Vores natur er noget af det mest dyrebare, vi har. Derfor skal vi have endnu flere danskere til at benytte naturen. Når man benytter naturen, tror jeg nemlig, at der er langt større sandsynlighed for, at man også beskytter den. Og vi har brug for, at endnu flere passer på vores værdifulde natur.

Processen er vigtig
Vejen til den nye naturkanon er todelt. Først skal danskerne og landets kommuner melde deres yndlingsnatursted ind frem til den 23. september. På den baggrund vil juryen nominere 30 steder, geografisk fordelt i hele landet.

I anden fase - fra den 8. oktober til den 4. november - kan man advokere for sin favorit ved at dele naturoplevelser fra de 30 steder på kampagnens hjemmeside, www.naturkanon.dk. Når vi er færdige, står vi tilbage med 15 smukke steder rundt om i landet.

Jeg tror, processen er meget vigtig. Ved at bede danskerne om at forholde sig til naturen, bliver man også mere bevidst om den. Det er der brug for. Vi ved, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre. Det kan vi gøre bedre, og jeg håber og tror, at den nye naturkanon er et vigtigt skridt på vejen.