27. januar 2021
Billede
Foto: Claus Fisker /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-borgmester støtter Jørgen Dragsdahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-borgmester støtter Jørgen Dragsdahl
Opdateret 18. august 2010 kl. 09:23
Ringsted - 16. august 2010 kl. 08:31
Af David Arnholm
Ringsted: Jørgen Dragsdahl, der skrev om sikkerhedspolitik i dagbladet Information i 1970'erne og 80'erne, får en økonomisk håndsrækning fra Ringsted. Borgmester Niels Ulrich Hermansen (V) og hans hustru, Lene Hansen, har nemlig valgt at give et bidrag til den støtteindsamling, der er sat i værk til fordel for Jørgen Dragsdahl.

Han vandt for nylig en injuriesag ved retten i Svendborg, hvor historieprofessor Bent Jensen fra Syddansk Universitet blev idømt 40.000 kroner i bøde for i Jyllands-Posten at have kaldt Dragsdahl for KGB-agent. Bent Jensen skal desuden betale Dragsdahl 200.000 kroner i erstatning og skal bidrage med 300.000 kroner til at betale Dragsdahls millionomkostninger til advokat.

Men omkostningerne ved injuriesagen truer med at ruinere Dragsdahl, og derfor er der nu stiftet en støtteforening, som har indledt en indsamling.

- Jeg kan forstå, Bent Jensen har fået startet en indsamling, så han kan appellere, og så synes jeg, det er rimeligt, der også er nogle, der støtter Jørgen Dragsdahl. Han er jo blevet frikendt, og så synes jeg, det er lige groft nok, at man skal finde sig i, at sådan en koldkrigsforsker skal forfølge en på den måde, så han risikerer at måtte gå fra hus og hjem. Så jeg forfægter ytringsfriheden, forklarer Niels Ulrich Hermansen.

Læs mere i DAGBLADET Ringsted lørdag.
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk