21. februar 2019
sn
Foto: Myriams-Fotos / Pixabay
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livsstil: Den gyldne mellemvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsstil: Den gyldne mellemvej

Du har sikkert hørt det før. Nyd livet – du lever kun en gang. Pas på din krop – du får kun den ene. Det kan være svært at leve efter begge filosofier. Tit ender man i den ene grøft eller i den anden grøft. Frygt ej. Det kan faktisk sagtens lade sig gøre at finde den gyldne mellemvej, hvor man får det bedste af begge verdener. Det behøver slet ikke at være svært, men det kan være noget, man skal huske sig selv på i hverdagen. Vi giver gode tips til, hvordan du finder den gyldne mellemvej.

En af de dage

Du kender det godt. Det er en af de dage der, hvor der er ingen i husstanden, der orker at lave aftensmad. Det ender igen med take away i København, som er jeres nemme udvej. Og ved du hvad? Det er helt okay. Det sker i langt de fleste familier. Det kan derfor sagtens være en del af en hverdag med varieret kost. Der skal også være plads til de nemme løsninger engang imellem. Det vigtigste er, at det ikke bliver hver dag.

Du behøver ikke at sige nej til kage

Du står på kontoret, og der bliver serveret kage, fordi en har fødselsdag, en er gravid, en går på ferie, eller bare fordi det er tirsdag. Der kan pludselig blive serveret meget kage på en arbejdsplads. Det er lidt hyggeligt med kage med kollegerne, og der er sikkert en af dine kolleger, der har haft gang i de helt store bage-kunst dagen inden.

Mange vil måske begynde at takke pænt nej, for at det ikke tager overhånd med ekstra kalorier. Det er der selvfølgelig ikke noget galt i, men du behøver dog ikke sige nej, mens dit mundvand løber afsted. Gå efter princippet: Alt med måde. Ja, det bliver snart ikke mere klicheagtigt, men det virker altså. Et lille stykke kan være fint. På den måde kan du få styret dit mundvand, og du kan rose din kollega for den lækre kage. Alle er glade.

Selvfølgelig skal du passe på din krop, men…

… det behøver ikke at blive fanatisk. Du kan sagtens passe på din krop ved at dyrke moderat motion. Der er ingen, der siger, at du behøver at løbe 10 km hverdag for at passe på din krop. Bare du husker at tilfredsstille den engang imellem med lidt motion. Det bliver den glad for. Og det samme gør du. Motion selv i moderate mængder kan gøre meget for dit energiniveau og overskudsniveau. Forkæl dig selv på intersport.dk og spring ud i noget bevægelse. Hvad det er, er helt op til dig. På den måde får du den perfekte balance, hvor der er plads til at hygge sig med kage, samtidig med at din krop har det godt.