16. februar 2019
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor skal du cykle mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor skal du cykle mere

Vi har hørt det før. Cykling er en rigtig god idé på mange punkter. Den oplagte grund er, at vi får en masse god motion, der er godt for vores helbred, men kan der være andre grunde til, at det er bedre at hoppe på cyklen. Der er faktisk en del grunde til, at det er bedre at lade bilen stå og hoppe på jernhesten i stedet. Læs med her og se, hvor meget du får ud af at cykle mere.

Det gør meget for din sundhed

Som nævnt kan en cykeltur gøre meget for din sundhed. Du vil få noget motion, der altid er godt for kroppen. Det er sundt for din krop at blive holdt i gang. Cykelturen er også med til at gøre gode ting for dit helbred. Det kan nemlig mindske risikoen for en del forskellige sygdomme. Det kan være sygdomme som diabetes, for højt blodtryk og hjertesygdomme.

Er du ikke så hurtig på en cykel, eller synes du hurtigt, det bliver for hårdt, kan det være en idé med en elcykel. Mange har haft stor succes ved at cykle på elcykler i stedet for traditionelle cykler, da de får lidt hjælp på vejen, men stadig får motion, når de padler rundt i pedalerne.

Miljøet vil takke dig

Miljøet vil være dig yderst taknemmelig, hvis du vælger at lade bilen stå og hoppe på cyklen i stedet for. Biler er kendt for at producerer virkelig meget CO2, der er yderst skadeligt for miljøet. Ved at vælge cyklen frem for bilen vil du kunne gøre en stor forskel for CO2-udslippet.

Når du ikke har en osende udstødning med dig, er du også med til at gøre luften renere, når du skifter bilen ud med cyklen. Det giver et bedre udeklima især i storbyerne, hvor der er meget trafik.

Færre trafikpropper i myldretiden

Når du tager cyklen, fjerne du samtidig en bil fra trafikligningen. Hvis mange gør det, giver det en lavere risiko for trafikpropper, som især er et problem i myldretiden. Når der er mindre risiko for trafikpropper, er der også en lavere risiko for ulykker. For meget trafik er skyld i flere ulykker på landevejene. Er man pludselig fanget ude i et lyskryds, hvor der bliver rødt, er der især stor risiko for ulykker.

Selvom du måske ikke tænker, at det gør den store forskel, at du tager cyklen i stedet for din lille dyt, kan det altså have en gevaldig betydning. Både for dig selv, miljøet og den øvrige trafik. Der er ikke længere nogen undskyldning for at lade cyklen ruste hen i garagen. Spænd hjelmen, og få trådt afsted i pedalerne.