22. august 2019
Tre tidligere udsendte vil udnytte flagdagen den 5. september til at gøre opmærksom på deres ønske om at oprette en veterancafé. Initiativtagerne har fået tilsagn om støtte til caféen fra Greves borgmester, Pernille Beckmann (V).
Tre tidligere udsendte vil udnytte flagdagen den 5. september til at gøre opmærksom på deres ønske om at oprette en veterancafé. Initiativtagerne har fået tilsagn om støtte til caféen fra Greves borgmester, Pernille Beckmann (V).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veteraner vil åbne veterancafé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteraner vil åbne veterancafé
Sydkysten - 31. august 2018 kl. 14:14
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nationale flagdag for tidligere udsendte nærmer sig, og den vil en række tidligere udsendte udnytte til at høre, om der er interesse for at oprette en veterancafé i Greve og Solrød. Når veteraner samles på Solrøds og Greves rådhus onsdag den 5. september til flagdagen, vil Tonny Nielsen sammen med to andre tidligere udsendte nemlig fortælle om deres idé.

Han fortæller, at der i Greve er 256 veteraner, mens tallet i Solrød er omkring det halve.

- Veterancaféen vil give veteraner mulighed for at møde ligesindede, hvor der kan skabes et fællesskab om, hvordan det er at være udsendt. Veteraner forstår det indforståede sprog og kan tale med om forskellige ting ved at være udsendt, siger Tonny Nielsen.

Han har tidligere været udsendt fire gange - blandt andet i Bosnien og Kosovo samt i Mellemøsten på en FN-mission.

To kommuner

Initiativtagernes plan er, at der den 24. september skal holdes et orienteringsmøde og eventuelt en stiftende generalforsamling i Greve Borgerhus. Er der tilslutning til at oprette en veterancafé, er idéen, at den vil være åben cirka hver 14. dage på skift i henholdsvis Greve og Solrød.

Her vil der som hovedregel 'blot' være café, og så håber initiativtagerne, at der med tiden kan komme specialarrangementer, hvor der bliver åbnet op for foredrag, diskussioner og udflugter.

Om caféen bliver til noget, afhænger af, om der er tilslutning til at oprette den blandt Greve og Solrøds veteraner, og det skal flagdagen altså bruges til at finde ud af.

- Vi håber at møde potentielle medlemmer til flagdagen. Der har vi aftale med borgmestrene i Solrød og Greve om, at de vil bakke op om initiativet, siger Tonny Nielsen.

Han fortæller, at idé- mændene bag veterancaféen dækker et bredt spekter, da en af de andre tidligere har været udsendt som læge på felthospitaler i Kuwait og Afghanistan, mens en tredje tidligere har været udsendt af både EU og FN.

Flagdagen i Greve ventes at blive afholdt omkring rådhuset sent om eftermiddagen, mens den omvendt i Solrød ventes at blive afholdt om morgenen.