16. februar 2019
I årevvis har Norrecco fået dispensation til at have sit ressourcecenter liggende på Stensøvej. Nu bliver der lavet en ny lokalplan, som gør beliggenheden permanent. Foto: Allan Nørregaard
I årevvis har Norrecco fået dispensation til at have sit ressourcecenter liggende på Stensøvej. Nu bliver der lavet en ny lokalplan, som gør beliggenheden permanent. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokalplan blåstempler Norrecco

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokalplan blåstempler Norrecco
Allerød - 31. august 2018 kl. 05:09
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har vedtaget, at Norreccos påvirkning på miljøet skal undersøges. Samtidig har virksomheden fået forlænget sin nuværende miljøgodkendelse til juni 2020.

Da byrådet torsdag aften behandlede en sag om Norreccos ressourcecenter på Stensøvej ved Lynge friditds- og naturområde var der enighed om, at der skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport (tidligere VVM-redegørelse) og en miljøvurdering for virksomhedens påvirkning på området. Alligevel kastede dagsordenpunktet en længere debat af sig om, hvorvidt Norrecco overhovedet bør have lov til at ligge der, hvor virksomheden nu har fået lov til at ligge permanent.

- Dette punkt bunder i en byrådsbeslutning fra 2016, da vi anmodede Erhvervsstyrelsen om, at Norrecco skulle få lov til at blive liggende. Derfor skal vi nu have vurderet direkte og indirekte indvirkninger på miljøet derude, sagde Miki Dam Larsen (S), der er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan og Miljøudvalget.

Samtidig har Norrecco søgt om at få forlænget tidsfristen for den gældende miljøgodkendelse. Den betød ellers, at virksomheden skulle lukke ned på stedet den 31. december i år. Men en del af det forslag, byrådet skulle tage stilling til, handlede om at forlænge miljøgodkendelsen frem til den 30. juni 2020. Og netop det faktum fik flere partier op af stolene.

- Det var aldrig meningen, at virksomheden skulle ligge der permanent. Der var tale om en midlertidig løsning, og derfor er Radikale imod forslaget, sagde Merete Them Kjølholm, og Rasmus Keis Neerbek fra Enhedslisten fulgte trop:

- Vi mener ikke, at Norrecco skal ligge, hvor den ligger, fordi det er et område, der i den gamle lokalplan skulle have en helt anden funktion. Norrecco ligger der jo kun, fordi der er givet dispensation. Vi kan ikke begynde at ændre lokalplaner, fordi der er givet tilstrækkeligt mange dispensationer. Jeg frygter, det skaber præcedens for, at hvis man bare har fået dispensationer nok, så kan man blive liggende. Det generer mig inderligt, at det har kørt så længe, at man til sidst siger, det er sgu for besværligt at lave det om, sagde han.

Viggo Janum fra lokallisten Vores Allerød strammede retorikken yderligere:

- Vi ønsker ikke at have virksomheder i stil med Norrecco og betonknusning i Allerød. Det gør vi bare ikke.

Det fik udvalgsformanden til at spørge, hvor virksomheden i givet fald så skulle ligge.

- For det er ikke muligt at sige, at vi ikke vil have det her i vores kommune. Det er os pålagt. Alle kommuner arbejder for at undgå den type virksomheder. Den er udpeget her, fordi det er her i Nordsjælland, der er byggeaktiviteter, sagde Miki Dam Larsen.

Forvaltningen har foreslået, at der udarbejdes en miljøvurdering og en miljøkonsekvensrapport, som behandler følgende emner: grundvand, overfladevand, natur, støv, støj og lysgener, trafikforhold og luftforurening samt forhold omkring den overordnede planlægning.

R og Enhedslisten stemte imod det samlede forslag, der altså også rummer en forlængelse af Norreccos nuværende miljøgodkendelse samt igangsættelse af lokalplanlægning og kommuneplantillæg. Vores Allerød undlod at stemme, mens det øvrige byråd, bestående af Venstre, Konservative, Socialdemokratiet, SF og Blovstrødlisten, stemte for.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk