26. august 2019
Til daglig er BMW?en familiebil, men en gang i mellem tager Henriette Svensson børnenes autostole ud for at køre ræs.                           Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Til daglig er BMW?en familiebil, men en gang i mellem tager Henriette Svensson børnenes autostole ud for at køre ræs. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gaderæsernes grand-prix i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaderæsernes grand-prix i Kalundborg
Oplev - 31. august 2018 kl. 11:39
Af Brian Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i september afvikler dragracing.dk tredje afdeling af Streetrace i Kalundborg - fordi der ikke er andre steder på Sjælland.

Asfalten på Asnæsvej i Kalundborg kan igen forvente at blive straffet hårdt af hvinende dæk og brændt gummi, når hundredvis af bil-entusiaster samles til streetrace i midten af september.

Legal Street Race 4400 # 2 hedder arrangementet, der er tredje afdeling af DM under Dansk Automobil Sports Union (DASU).

Asnæsvej lagde i slutningen af juni også asfalt til første afdeling, og det er ikke tilfældigt, at Borgerforeningen i Kalundborg og dragracing.dk i samarbejde er værter for tredje år i træk.

Årets DM-serie bliver afviklet med to afdelinger i Kalundborg og to i Thisted. Øst for Storebælt er der ikke andre muligheder.

- Vi har kørt i Greve, men der er vejarbejde. Vi har også kørt i Avedøre, men der er vejen for smal, og der er brønddæksler, og det er simpelthen for farligt, når farten kommer op. I Kalundborg ligger vejen afskærmet, der er ingen trafik, den er fuldstændig lige, vejen er tilpas bred, og der er hverken kantsten eller lygtepæle, siger Lene Jensen fra DASU's sportslige udvalg.

Tohjulede prøveballoner

DASU er på udkig efter andre steder og har i første omgang fået »ikke interesseret« på en henvendelse til Kaldred Flyveplads i Eskebjerg, hvor Kalundborg Flyveklub holder til.

- Vi kunne rigtig godt tænke os tilladelse i Kaldred. Der er også en flyveplads i Holeby på Lolland, men der er det en klub uden for DASU-regi, så derfor er det ikke en del af DM-serien. Vi vil rigtig gerne i kontakt med kommunerne, men det er svært at finde gode pladser, forklarer Lene Jensen, der også er løbsleder i Kalundborg, hvor arrangementet traditionelt er et tilløbsstykke.

Denne gang bliver motorcyklister også inviteret med til gaderæset i Kalundborg - som en prøveballon og ikke en del af de tohjuledes DM-serie.

Ingen vinkende betjente

En af de bil-entusiaster, der håber på nye veje at køre lovlig gaderæs på, er 42-årige Henriette Svensson fra Kalundborg. Hun kører på tredje år og stiller op helt uden sportslige ambitioner.

- Fordi det er sjovt, jeg kan godt lide farten, og så er der ikke nogen politibetjente, der vinker dig ind til siden. Jeg håber, at vi kan få nogle flere pladser, så vi kan få bugt med de ulovlige gaderæs, siger Svensson, der har trykket pedalen i bund i Vojens, Holeby og Avedøre - og omkring 10 gange i Kalundborg.

- Jeg mødte faktisk min mand til gaderæs på havnen i Kalundborg, og vi er begge meget bil-interesserede. Men det er altså mig, der kører, griner Svensson, der en enkelt gang i Jylland er stødt på en anden kvindelig kører.

Henriette Svensson, der til daglig arbejder med lagerlogistik, nyder, at der er kort afstand til streetrace i Kalundborg, men er også parat til at køre langt for at finde de rette forhold. Eller rettere, den rette længde.

- Det er jo nemt, når det er så tæt på. Men det er også sjovt at komme længere væk og køre den lange distance. I Kalundborg kan man kun køre 201 meter, og det er så hurtigt overstået. Det er sjovt at holde højre ben nede lidt længere på 402-meter distancen, lyder det overbevisende fra Henriette Svensson.

Fjerde og sidste afdeling af DM i streetrace afvikles i Thisted den 22. september.

Fakta om Streetrace
Lørdag den 15. september kl. 14-19 er der streetrace på Asnæsvej, 4400 Kalundborg.


Streetrace er en accelerationskonkurrence på en lige asfaltvej eller bane, der opmåles efter standardstrækningerne hhv. 1/4 mile (402,33 m) og 1/8 mile (201,17 m) eller en anden defineret strækning over 60 fod (18m). Der køres med to biler ad gangen fra stillestående start.


Streetrace kan arrangeres for biler, som ikke kører hurtigere end 11 sekunder på 1/4 mile (7,00 sekunder på 1/8 mile).


Der køres i forskellige klasser ved Streetrace i Kalundborg f.eks. forhjulstræk med og uden tryk, 4x4 og amerikanerbiler.


Der er tilmelding på dagen. Deltagere skal have gyldig dragracing/ streetracing licens eller endagslicens som udstedes på dagen. Alle køretøjer skal kunne fremvise gyldig registreringsattest.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk