17. februar 2019
Fernisering 2 uge 33
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fernisering på Kulturnatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fernisering på Kulturnatten
Heden - 29. august 2018 kl. 10:06
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udstillingen "CHARTER" af kunstneren Jan Jensen. Fernisering på kulturnatten 31. august kl. 19 i Borup Kulturhus
"Charter" - Det er titlen på Jan Jensens seneste maleri. For de fleste knytter ordet sig til Charterferie, men ordet dækker formelt, historisk en traktat eller et dokument, en offentliggørelse af noget man vil arbejde for at få gennemført.
Det drilske spørgsmål ved denne titel er ordet charterturisme, som i 60’erne og til i dag er en mulighed for at komme ud i verden, så billigt og voldsomt at klimaforskere nu taler om et uhyrligt CO2 udslip i turismeindustriens slipstrøm.
Prikker i tusindvis
Kunstneren Jan Jensen, er især kendt for sin komplicerede maleteknik, som består af prikker (pointillisme). Faktisk består de ikke af andet end prikker i tusindvis. Prik ved prik, placeret ved brug af en teknik, han selv prøvende og møjsommeligt har udviklet gennem årene i bestræbelsen på at fortælle historier om menneskedens evigt uforanderlige vilkår.
’Mine værker er meget lidt moderne’ har han sagt. I arbejdet med billedet er tiden blevet hans nærmeste allierede. Tiden sætter ham i stand til at give noget fra sig til det publikum, der har brug for kunsten.
I 2002 begyndte Jan Jensen også at arbejde med skulpturer i træ og krydsfiner.
Mød kunstneren
Udover at Jan Jensen arbejder med sin nære kunst, har han udstillet både her og i udlandet. Han har stået bag en række udsmykninger, er forfatter til et utal af artikler, bøger og digte. Han var i øvrigt medstifter af Kunstavisen.
Jan Jensen (f. 1949 i Fredericia). Bor og arbejder i Middelfart. Han debuterede i 1968 i kunstnergruppen FLASH i Odense. Han er medlem af Kunstnersamfundet, Acadedemie, Europeenne des Sciences, des Arts et des Lettres samt Billedkunstnernes forbund.
Vi glæder os til at præsentere denne mangfoldige og sprudlende kunstner, som vil være til stede ved ferniseringen og meget gerne vil i dialog med gæsterne.
Udstillingen kan ses lørdage og søndage kl. 14-16 frem til 1. oktober.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk