24. marts 2019
Allon Hein Sørensen
Allon Hein Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar til Carsten Svensson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til Carsten Svensson
Debat Furesø - 23. august 2018 kl. 13:18
Af Allon Hein Sørensen Folketings- og byrådskandidat i Furesø, Alternativet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gjorde mig umådeligt ked af det, da jeg for nylig læste et utroligt negativt vinklet debatindlæg fra byrådsmedlem Carsten Svensson (DF) fra Furesø kommune om Dansk-Tyrkisk Kulturforening i Farum.

For Carsten Svensson lader det til, at ethvert forsøg på at bevare dele af sin egen kulturelle identitet, er lig med et angreb mod den almægtige og til alle tider kulturelt overlegne danskhed.

For mig virker det som om, at man som medlem af Byrådet såvel som Udvalget for Sociale forhold, Sundhed og et godt Seniorliv fuldstændig underminerer en del af det politiske arbejde der ligger heri, når man bevidst giver udtryk for så ekstreme holdninger som Carsten Svensson gør, og på populistisk vis forsøger at skabe splid mellem forskellige befolkningsgrupper, i håb om at skabe lidt opmærksomhed om sin egen person, og skrabe lidt flere stemmer sammen til næste kommunalvalg.

Der er absolut intet konstruktivt i Carsten Svenssons fremmedfjendske indspark, eller blot et snert af vilje til at være løsningsorienteret. Det ville klæde DF's repræsentant i Byrådet i det mindste at pege på nogle muligheder til at afhjælpe de problemer han mener eksisterer, frem for på forudsigelig vis at kaste om sig med mere eller mindre udokumenterede påstande om ond vilje og slette intentioner fra foreningens side.

Jeg har via mit arbejde i Integrationsrådet i Furesø kommune i modsætning til Carsten Svensson oplevet en stor interesse og nysgerrighed i forhold til at lære den danske kultur at kende fra mange forskellige etniske grupper bosat i Furesø kommune, herunder også muslimer; men det er da ingenlunde ensbetydende med at man fuldstændig skal vende sin egen kultur ryggen, præcis som mange danskere bosat i udlandet også værner om deres danske kultur.

Er der udfordringer med integrationen? Ja, det er der såmænd, og det vil der nok altid være, men lige i øjeblikket er et aldeles fremragende forslag til en ny integrationspolitik for 2018-2021 i høring, som vi i Integrationsrådet også har sat vores aftryk på. Det ville klæde Carsten Svensson og hans bagland at komme med noget konstruktiv input hertil, hvis han vitterligt mener at foreningen udgør det kæmpe problem han giver udtryk for, frem for atter bare at spille den samme gamle sang om at det hele går ad helvede til, for det er simpelthen ikke sandt. Jeg var selv som relativt ny i lokalpolitik enormt overrasket over at få øjnene op for det solide stykke arbejde kommunen gør på området, og selvom der altid vil være plads til forbedringer og nye gode idéer, så har vi god grund til at være stolte af vores indsats for integrationen i Furesø kommune.