26. marts 2019
Formand for skorstensfejerne Storstrøm Skorstensfejermester Jesper Hviid Kjær vil gerne sikre fagets fremtid. Det kræver lærlinge, der vil gå ind i faget. Foto: Claus Vilhelmsen
Formand for skorstensfejerne Storstrøm Skorstensfejermester Jesper Hviid Kjær vil gerne sikre fagets fremtid. Det kræver lærlinge, der vil gå ind i faget. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skorstensfejere slår alarm: - Vi mangler lærlinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skorstensfejere slår alarm: - Vi mangler lærlinge
Vordingborg - 21. august 2018 kl. 13:08
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er et dejligt, frit job. Man bliver beskidt, men det gør man også i andre håndværksfag.

Sådan beskriver formand for skorstensfejerne Storstrøm, Skorstensfejermester Jesper Hviid Kjær arbejdet som skorstensfejer. Han erkender, at det kan være varmt om sommeren og koldt om vinteren, men det er godt med frisk luft, og jobbet er spændende.

Når det er nødvendigt at gøre opmærksom på håndværket som skorstensfejer, er det fordi, der mangler ti lærlinge i det gamle Storstrøms Amt, som dækker Lolland, Falster og hele Sydsjælland til og med Næstved. Alene i Vordingborg Kommune mangler tre lærlinge, en i Vordingborg, En i Præstø og en på Møn. Det skriver Sjællandske.

- Jeg tror ikke, at de unge ved, man kan blive skorstensfejer. Det er ikke særlig populært at blive håndværker, og når de endelig tænker i den retning, overser de skorstensfejerfaget, mener Jesper Hviid Kjær.

Det tager fire år at blive skorstensfejer, og uddannelsen forener teori og praktik.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk