18. februar 2019
En stor milepæl nås i dag, når tredje og sidste broelement over jernbanesporene til den nye bane mellem København og Ringsted monteres. Foto: Thorben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

En stor milepæl nås i dag, når tredje og sidste broelement over jernbanesporene til den nye bane mellem København og Ringsted monteres. Foto: Thorben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Broarbejde gik helt som planlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Broarbejde gik helt som planlagt
Opdateret 20. august 2018 kl. 14:14
Køge Onsdag - 20. august 2018 kl. 13:51
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdet forløb helt som planlagt, da Banedanmark i weekenden fik monteret det tredjesidste og næstsidste del af den store gangbro over Køge Bugt motorvejen, fortæller projektleder Bjørn Lykke Jensen.

Banedanmark havde tilladelse til at lukke et spor på motorvejen fra midnat fredag til mandag morgen klokken fem, men allerede søndag ved ni-tiden var alle spor åbne igen og trafikkøen var ganske beskeden, mens arbejdet stod på.

- Vi havde en del kø ud af København, da vi monterede den første del af broen for 14 dage siden, men vi havde lært noget. Der vil dog altid være en smule »kilekø«, konstaterer Bjørn Lykke Jensen.

Udover det rent tekniske var monteringen også afhængig af vejret - og en forholdsvis rolig vind gjorde altså, at arbejdet var klaret en smule hurtigere, end tilladelsen til lukning af motorvejen gav mulighed for.

- Det forløb godt. Broelementerne ligger helt godt og rigtigt. Vi lagde det første element op lørdag morgen helt efter planen og havde håbet, at vi kunne lægge det næste op om eftermiddagen. Men vinden gjorde, at vi måtte vente til søndag morgen. Det sidste element var det sværeste, for kranen skulle løfte det hele vejen på tværs af motorvejen, siger Bjørn Lykke Jensen.

Det tredje og sidste element af Køge kommende vartegn bliver monteret tirsdag - denne gang uden konsekvenser for trafikken.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk