20. april 2019
Roskilde Hængende Haver er navnet på parkeringshuset på Sortebrødre Plads.
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Hængende Haver er navnet på parkeringshuset på Sortebrødre Plads.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De første biler er rullet i Roskildes hængende haver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første biler er rullet i Roskildes hængende haver
Opdateret 20. august 2018 kl. 12:33
Roskilde Avis Paperboy - 17. august 2018 kl. 19:22
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er muligheden til stede for at rulle sin bil ind i Roskildes første parkeringshus. Huset på Sortebrødre plads blev indviet fredag eftermiddag, og de første fem biler, der trillede ind i huset var alle elbiler. Det betød faktisk, at alle pladser, som var reserveret elbiler og forsynet med ladestik, var optaget. Har man ikke brug for at sætte strøm til bilen, er der yderligere 495 p-pladser i huset.

arrow Læs også: Nyt P-hus for småt: Bilerne kan ikke komme rundt

- Det er altid en fornøjelse at se ens tanker og ideer er blevet til virkelighed, og jeg synes at det er lykkedes godt, sagde Nikolaj Effert Jonassen fra Årstidernes Arkitekter.
- Facaden på huset er noget særligt. Det er det første hus i Danmark og i Skandinavien med den facade. Teglstenene viser tilbage til sortebrødrene, der har haft kloster på stedet og de hængende haver er en reference til de mange grønne rum der er i Roskilde.

Parkeringshuset er på fem etager, to under jorden og tre over. Debatten før og efter det blev besluttet at bygge p-huset har været lang. Det tog borgmester Joy Mogensen afsæt i, da hun holdt indvielsestalen.

- Jeg har hørt rigtig meget til parkeringshuset, også mere end jeg troede. Man siger at en succes har mange forældre og en fiasko er forældreløs. Huset her må have mange gange følt sig som en gøgeunge, sagde borgmesteren.
- Jeg er glad for dem der holdt fast i ideen og projektet. Der har været lavet en regnskov af rapporter om hvordan man forbedre parkeringsforholdene i den gamle historiske by. Byråd efter byråd har behandlet problemet.
- I dag har vi et parkeringshus, som vi kan være stolte af, selv om et p-hus nok ikke er det der står øverst på ens behovsliste. Der skal bare være p-pladser, det er noget vi forventer.

Joy Mogensen var også inde på, at behovet for p-pladser ikke forsvinder med p-huset. For det første er der kommet flere biler, og der er også kommet flere indbyggere i Roskilde.
- Vi skal arbejde på at Roskilde skal være en by, der er let at komme til, og en man har lyst til at blive i, sagde borgmesteren.

En anden der er glad for at byggeriet endelig er færdigt, og dermed gør det muligt af finde en p-plads på området er uddeler Cemil Hursidovski fra Superbrugsen i Algade.
- Det bliver dejligt, at kunderne igen kan komme til at parkere i denne ende af byen, siger han.
- Vi har manglet pladserne i rigtig lang tid, det er bare ærgerligt, at der ikke bliver flere pladser ud af det.
- Til gengæld er pladserne bredere, så det er lettere at komme ind og ud af bilerne uden at lave en skade. På de gamle pladser kunne man dårligt komme til at åbne dørene på en minibil, så smalle var pladserne.

Fakta

Sortebrødre Plads
Parkeringshuset, der er byens første, har fået navnet Roskildes Hængende Haver.
Parkeringshuset rummer 500 parkeringspladser, heraf fem handicapparkeringspladser og fem elbilpladser. Derudover er der 10 motorcykelpladser.

Før p-huset blev bygget, var der i alt 439 p-pladser på Sortebrødre Plads.
Det er gratis at holde i p-huset.
Der er tre-timers parkering.

arrow Handelsliv vil overveje p-betaling i Roskilde
02. juli 2018 kl. 16:33 Opdateret: kl. 16:43
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk