26. august 2019
Peter Wulff fra Nykøbing Falster var med frem med Tigerdyret, der både er navnet på den Ford M151 A1 han her sidder i og det plysdyr, som er med på passagersædet. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Peter Wulff fra Nykøbing Falster var med frem med Tigerdyret, der både er navnet på den Ford M151 A1 han her sidder i og det plysdyr, som er med på passagersædet. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Stort fremmøde da militærkøretøjer slog lejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Stort fremmøde da militærkøretøjer slog lejr
Stevns - 13. august 2018 kl. 14:06
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Koldkrigsmuseet var ikke blot museum, men også genstand for livligt lejrliv hen over weekenden. Synet af gamle militærkøretøjer og deres civile ejermænd klædt ud i gamle uniformer bragte for en stund museets gæster på en militær køretur tilbage i tiden.

arrow Læs også: I åben vogn fra Jammerbugt til Stevns

Det er ottende gang i år, at Dansk Militærhistorisk Køretøjs-forening holdt træf på Stevns med Koldkrigsmuseet som omdrejningspunkt. Og i år havde Koldkrigsmuseet desuden i samme weekend inviteret gamle soldater, som har været i indsats - samt ikke mindst demente.

- De to grupper af mennesker har fået fri entré, og vi har registreret flere, der har taget imod det, sagde Bo Rasmussen fra Østsjællands Museum, da DAGBLADET kiggede forbi lørdag.

Sidstnævnte arrangement skete i samarbejde med Kulturland - et kulturregionalt forskningsprojekt, som tilbyder kultur- og naturoplevelser til borgere, der normalt ikke kommer på museerne.

Målet og hensigten med Kulturland er at tilføje øget livskvalitet til hverdagen, hvis man er i en sårbar situation.

- Og det er der mange, der er. Fysiske og psykiske udfordringer er en del af manges hverdag. Både voksne, børn, unge og ældre. Derfor er de inviteret til at komme og få en oplevelse ud over det sædvanlig, siger Bo Rasmussen.

Lige som de betalende gæster kunne de få en tur i det pansrede militærkøretøj: Piranhaen, som venligst var udlånt af garderhusar-regimentet og kørte non-stop hele weekenden.

- Budskabet er kommet ud, og de, der er kommet, føler sig velkomne, siger Bo Rasmussen.

I løbet af lørdagen var der også flere arrangementer på området, hvor gæsterne med de mange udenbys militærkøretøjer fra Dansk Militærhistorisk Køretøjs-forening havde taget opstilling. Det var tydeligt, at både udenlandske og danske børn havde det fornøjeligt med at få »leget den kolde krig« ind i kroppen i nogle helt autentiske rammer.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge mandag 14. august

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk