23. maj 2019
Julie Nowak (i midten) var en kilde til evig uro for Farum mod Herlfusholm i kvindernes 1. division.
Julie Nowak (i midten) var en kilde til evig uro for Farum mod Herlfusholm i kvindernes 1. division.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt kvindehold perfekt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt kvindehold perfekt fra start
Sport FAA - 12. august 2018 kl. 19:44
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Nordsjællands kvindesatsning kom for alvor i gang i denne weekend, da man i 1. division lagde ud med at slå Herlufsholm 2-0 i sæsonåbneren.

I sidste sæson kom der lidt forstærkninger, som var med til at rykke Farum - med FC Nordsjælland i ryggen - op i 1. division, og siden er der så kommet en hel del flere til - blandt andet den første kontraktspiller i Nicole Robertson. Og lørdag lød startskuddet så til en sæson, der efter planen skal ende med oprykning til 3F Ligaen til sommer.

Det gik så ud over Herlufsholm, der i sidste sæson vandt 1. divisions slutspil i foråret og sluttede sidste efterårs puljespil som nummer tre i 1. division øst. Det er med andre ord et godt hold. Men mod Farum i Right to Dream Park var der ingen tvivl om, at hjemmeholdet ville vinde.

2-0 endte med at være en for lille sejr, for der gik kun 11 minutter, før Farums seneste erhvervelse, Julie Nowak, halvflugtede bolden i mål til 1-0. Nowak har en fortid som U19-landsholdsspiller, men den 22-årige angriber har haft en tung tid i BSF efter en længerevarende knæskade.

Nu har hun i stedet fået chancen i Farum, og det ligner det helt rigtige valg. For Nowak var den konstante trussel og kunne have lavet et par mål mere i første halvleg. Hun lagde også ud med at drible på tværs af feltet og afslutte i starten af anden halvleg.

Men hendes kryptonit endte med at være Herlufsholm-keeper Christine Kese Jensen, der ganske enkelt var forrygende mellem stængerne.

Hun kunne dog ikke gøre noget ved, at Nicole Robertson headede et indlæg i kassen til 2-0 efter 59 minutter.

Da Julie Nowak var færdig med at forsøge sig, tog den færøske landsholdsspiller Asla Johannesen over. Men hun fik samme behandling af Christine Kese Jensen, der tog sig kærligt af skuddene med nogle flotte redninger. Læg dertil en stribe fine indgreb i feltet.

Jo, hun var Herlfusholms bedste på dagen. Gæsternes største chance kom efter 65 minutter, hvor Celine Troest tog chancen fra godt 40 meter og prøvede at fange Farum-målvogter Mira Pastoft ude af målet, men U19-landsholdskeeperen nåede lige akkurat tilbage og greb bolden.

- Vi går ind og spiller en rigtig fin, første kamp. Der var da lidt spænding på, også fordi vi er rykket en række op og er lidt spændt på niveauet. Så der var gode nerver på, og vi rammer det rigtige spændingsniveau, siger Farum-træner Thøger Østberg.

1. division, pulje 1, kvinder
Farum-Herlufsholm 2-0 (1-0)

Mål: 1-0: Julie Nowak (11), 2-0: Nicole Robertson (59)

Tilskuere: 200