24. marts 2019
Der skal ikke brændes mere affald af hos Vestforbrænding, hvis det står til Energistyrelsen.
Der skal ikke brændes mere affald af hos Vestforbrænding, hvis det står til Energistyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestforbrænding får nej til at udvide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestforbrænding får nej til at udvide
Opdateret 14. august 2010 kl. 17:45
Taastrup - 11. august 2010 kl. 10:16
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Høje-Taastrup: Vestforbrænding har sammen med syv andre danske forbrændingsanlæg fået afslag på deres ansøgning om udvidelse af kapaciteten.

Specialkonsulent Finn Bertelsen fra Energistyrelsen begrunder afslagene med en overordnet vurdering fra Miljøstyrelsen. Den siger, at der ikke bliver behov for yderligere forbrændingskapacitet de næste fem-otte år:

- Men afslagene stiller sig ikke i vejen for, at anlæggene opdaterer og moderniserer deres forbrændingsanlæg - bare de ikke øger den totale kapacitet, siger Finn Bertelsen til Ingeniørens netavis, ing.dk.

Hos Vestforbrænding er direktør Iver Green Poulsen glad for, at han har et par år at løbe på, inden deres to gamle ovnlinjer skal skrottes, og man er tvunget til at gå i gang med en ombygning/nybygning. Derfor er han heller ikke så direkte berørt af afslaget - endnu.

- Lige nu aner vi ikke, hvordan affaldsmængderne vil udvikle sig, når et EU direktiv træder i kraft til december. Efter det kan man frit handle med affald mellem EU-landene, siger han til ing.dk.

Afslaget har nu fået Socialdemokraternes Svend-Erik Hermansen til at kræve sagen på de politiske udvalgsmøder i august måned, så politikerne kan få en orientering om, hvad det kommer til at betyde for planerne om Høje-Taastrup Miljøpark.

- Jeg finder det kritisabelt, at vi i Høje-Taastrup endnu ikke har fået noget at vide om selve udmeldingen fra Energistyrelsen og om mulige konsekvenser for hele sagens videre gang lokalt - og det på trods af, at det er borgmesteren selv, der sidder i bestyrelsen for Vestforbrænding som byrådets repræsentant, siger han til DAGBLADET Roskilde og ærgrer sig over, at sagen kommer på dagsordenen som en meddelsessag og ikke en sag til behandling.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk