26. maj 2018
200 lejede sommerhusgrunde i sommerlandet skal sælges. Arkivfoto
200 lejede sommerhusgrunde i sommerlandet skal sælges. Arkivfoto
Foto: © Leo Grøndal Østerbro 47 4200 S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lynsalg af sommerhusgrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lynsalg af sommerhusgrunde
Opdateret 12. august 2010 kl. 14:50
Næstved - 11. august 2010 kl. 08:46
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Næstved: 200 sommerhusgrunde i Karrebæksminde skal sælges inden nytår for at undgå, at SKAT scorer 25 procent af salgsprisen.

Omkring 200 lejere af nogle af Enø og Karrebæksmindes mest attraktive sommerhusgrunde skal nu tage stilling til, om de vil købe grunden eller fortsætte som lejere. Det er blevet en realitet, efter at bestyrelsen for Næstved Havn, som ejer grundene, har besluttet at udmatrikulere med henblik på et lynsalg. Årsagen til bestyrelsens beslutning er, at nye skatteregler fra 1. januar 2011 tvinger grundejere til at betale moms af en eventuel salgspris. Og da aktionærerne i Næstved Havn formentlig helst gerne ser, at indtægter fra et fremtidigt salg går til havnen og aktionærerne alene og ikke beskæres med en fjerdedel til SKAT, så vurderer medlem af byrådet i Næstved og havne-bestyrelsesformand Per Sørensen (S), at det er den rigtige beslutning at sælge nu.

- Vi ser helst, at processen kommer til at ske med så lidt dramatik som muligt. Derfor er det også vigtigt, at vi går i gang nu, så der er noget tid at løbe på frem mod 1. januar. Det handler om at finde den rigtige pris for hver enkelt grund. Handlen skal ske på markedsvilkår, og den nuværende lejer har naturligvis forkøbsret, siger Per Sørensen til Sjællandske.

Formand for grundejerforeningen, Flemming Jørgensen, er ikke overrasket over beslutningen om lynsalg af de attraktive sommerhusgrunde.

- Det var en ventet, men også postitiv beslutning, erklærer Flemming Jørgensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk