21. august 2019
"Kend din krop - når den ældes" gennemgår de aldersforandringer i hele kroppen - fra top til tå - som vi alle kommer ud for, når vi bliver gamle nok.
"Kend din krop - når den ældes" gennemgår de aldersforandringer i hele kroppen - fra top til tå - som vi alle kommer ud for, når vi bliver gamle nok.
Foto: Robert Kneschke/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad sker der når kroppen ældes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad sker der når kroppen ældes
Lev sundt - 18. august 2018 kl. 12:04
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad sker der, når kroppen ældes. Når synet og hørelsen svækkes. Når musklerne ikke længere er så stærke. Når sygdomme støder til.

Det kan man læse om i bogen "Kend din krop - når den ældes", som er udgivet af det nu nedlagte ÆldreForum.

arrow Læs også: Se her, hvor gammel du kan forvente at blive

Bogen gennemgår de aldersforandringer i hele kroppen - fra top til tå - som vi alle kommer ud for, når vi bliver gamle nok.

"Kend din krop - når den ældes" er udgivet i 2016. Den har samlet det nyeste inden for aldringsforskning frem til udgivelsestidspunktet og har desuden et afsnit om medikamenter.

Derudover indeholder bogen flere personlige beretninger om livet som ældre og beskrivelse af kvinders og mænds lidt forskellige måder at gribe aldersforandringer an på.

Bogen er tænkt som en opslagsbog, hvor man kan hente råd og inspiration til hvad man selv kan gøre for at forebygge, mindske eller kompensere for aldersforandringer. Samtidig viderebringes viden om ændringer og symptomer, der ikke bør slås hen som aldersforandringer, men derimod kræver et professionelt blik, f.eks. fra egen læge.

Hvad sker der - når vi ældes - Bogen kan læses eller downloades gratis her:

https://www.sst.dk/da/udgivelser/2016/~/media/989E2F40797C472DAB473AE0789B8C93.ashx

ÆldreForum var et uafhængigt, statsligt råd under Sundheds- og Ældreministeriet, som i 1996 blev nedsat for at følge og vurdere ældres vilkår i samfundet på alle ældrelivets områder.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

arrow Hvorfor lever de længere i Japan
19. august 2018 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:37