21. august 2019
Vandtårnet på Gilbjerghoved ligger lige ud til Gilbjergstien, og siden 1950?erne har området inklusiv arealet uden om bygningen været fredet - og med offentlig adgang helt op til vandtårnet. Foto: Jesper Sabroe
gallery icon

Se billedserie

Vandtårnet på Gilbjerghoved ligger lige ud til Gilbjergstien, og siden 1950?erne har området inklusiv arealet uden om bygningen været fredet - og med offentlig adgang helt op til vandtårnet. Foto: Jesper Sabroe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandværk sælger ud af bygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandværk sælger ud af bygninger
Gribskov - 12. juni 2018 kl. 18:22
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udsigten fejler i hvert fald ikke noget fra den ejendom, som advokatfirmaet Muff og Boholdt i Gilleleje har sat til salg på vegne af Gilleleje vandværk, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Højt på kystklinten i første række er der 180 grader havudsigt, hvor Hesselø stikker sin profil op i horisontlinjen til venstre og Kullens klippemassiv vel ikke ses smukkere noget sted fra den Nordsjælland. Selve ejendommen, der er til salg, er dog ikke et helt traditionelt feriehus.

Byggestilen kan vel nærmest kaldes bastant eller monumental. En 10-12 meter høj, hvid klods uden vinduer og med en enkelt metaldør som indgang. På taget knejser TDC's mobilmaster. Bygningen er Gilleleje Vandværks tidligere vandtårn, bygget omkring i 1921 og taget endelig ud af drift i 1993.

Budrunde

På advokatfirmaets hjemmeside kan man læse, at ejendommen udbydes i en budrunde med frist for bud den 3. september klokken 12, og så opfodres eventuelle bydere til selv at afklare alle forhold omkring ejendommens fremtidige anvendelse .

Gilleleje Vandværk kunne i 2012 fejre sit 100 års jubilæum, hvilket udløste et jubilæumsskriftet, som også omtaler Gilbjergtårnet.

Her kan man læse, at området omkring Gilbjerghoved i begyndelsen af 1900-tallet var blevet bebygget med huse til velhavende københavnere, men der var problemer med at få vand frem til de højtbeliggende huse.

En kreds af grundejere, herunder en grosserer Ferdinand Andersen, tilbød at bekoste et anlæg med rørføring fra det nye værk i Gilleleje til en højdetrykpumpe samt et vandtårn opført på samme grosserers jord på Gilbjerghoved.

Til gengæld skulle brugerne have gratis vand i 15 år - og Gilleleje Vandværk skulle stå for at vedligeholde anlægget - og overtage det efter 15 år uden beregning.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 13. juni.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede