24. august 2019
Det har taget tid at nå frem til en endelig løsning for nye kunstgræsbaner på Birkerød Idrætscenter og Runderforbi Idrætsanlæg, men kommunen mener nu at have fundet den rette løsning. Foto: Rudersdal Kommune
Det har taget tid at nå frem til en endelig løsning for nye kunstgræsbaner på Birkerød Idrætscenter og Runderforbi Idrætsanlæg, men kommunen mener nu at have fundet den rette løsning. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgræsbaner endelig på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræsbaner endelig på vej
Rudersdal - 12. marts 2018 kl. 06:18
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kultur- og Fritidsudvalget i Rudersdal godkendte i 2017 en anlægsbevilling til udskiftning af kunstgræstæpper på to af kommunens idrætsanlæg. Efterfølgende opstod dog flere forskellige spørgsmål omkring underlag og afvanding, som har forsinket etableringen af det nye kunstgræs i et år.

- Der er fundet en løsning, så vi nu kan komme i mål med de nye kunstgræstæpper, siger Kristine Thrane (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Hun fortsætter:

- Jeg ved, at nyt kunstgræs længe har været et stort ønske for fodboldklubberne, og nu ser det ud til, at vi kan komme i gang i foråret med udbud og det endelige arbejde i løbet af sommer og sensommer i år

Det centrale spørgsmål har været omkring afvanding og nedsivning fra banerne, skriver kommunen i en pressemeddelelse. På baggrund af erfaringer fra andre steder i Danmark og rådgivning fra et ingeniørfirma er der nu retningslinjer for opbygning af banerne, og hvordan der kan nedsives og drænes regnvand. Det rådgivende ingeniørfirma peger på en faskine-løsning, der opsamler gummigranulatet (SBR-infil), som forsvinder og afvandes fra banerne.

Derudover skal der arbejdes med adfærd i forhold til vedligeholdelse og brug af banerne. Dem, der bruger banen skal ifølge kommunen være med til at sikre, at spredning af gummigranulatet undgås. I løbet af foråret vil projektet med udskiftning af kunstgræsbaner komme i udbud.

I udbudsmaterialet er der ifølge kommunens pressemeddelelse indarbejdet brugernes ønsker til kvalitet, udseende og spilleegenskaber. Arbejdet med de nye kunstgræsbaner på Birkerød Idrætscenter Rundforbi Idrætsanlæg sker henover sommeren og sensommeren 2018.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.