24. maj 2018
Illustrator Peter A.W. Lundqvist er for nylig flyttet til Køge.
gallery icon

Se billedserie

Illustrator Peter A.W. Lundqvist er for nylig flyttet til Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Han skiller fårene fra bukkene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han skiller fårene fra bukkene
Køge Onsdag - 14. december 2017 kl. 17:21
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lokale illustrator Peter W. S. Lundqvist og forfatter Ole Anand har bogen »Det er bare noget man siger« i julehandlen. Bogen er fyldt med sjove illustrationer omordsprog, deres betydning og oprindelse.

- Bogen er nok bedst betegnet som en børnebog med potentiale til indlæring og humor. Den henvender sig primært til børnefamilier, som gerne vil hygge sig med en god bog og samtidig lære lidt. Derudover er den essentiel til udlændinge, som kan have svært ved at tolke de danske talemåder og »ironi«. Bogen er også den perfekte mandelgave til arbejdskollegaerne og familien, mener illustratoren

Forfatteren og illustratoren er begge fædre og synes, det er vigtigt med en bog om ordsprog, fordi den kan tilbyde sjovt og hyggeligt samvær:

- Talemåder er både en naturlig del af vores sprog, og så tilbyder de ofte også en sjov snak om, hvad de egentlig betyder, hvorfor vi bruger dem, og hvor de kommer fra, pointerer Ole Anand.

Dyr som omdrejningspunkt
Ideen til bogen opstod hos Ole Anand. Siden gymnasietiden har han haft drømmen om at få lavet et »mini leksikon« om talemåder. Og illustratoren var med på ideen.

- Mit eneste »krav« var, at hvis jeg skulle illustrere bogen, ville det blive med dyr som omdrejningspunkt. Dyr appellerer til børn, og at personliggøre dyr er en stor dyd, fortæller Peter A.W. Lundqvist.

Udover det kreative arbejde med talemåder har Peter A.W. Lundqvist også en drøm om at kunne skabe et univers om sine illustrationer i produkter (bøger, kopper, kalender, mv.), som ville kunne fås i diverse forhandlere.

- Det bedste ville være at kunne sætte præg på den danske humor og være en del af den glæde, som folk giver til hinanden. Så at starte med en bog har været en fantastisk rejse. Derudover håber jeg, at bogen fremmer muligheden for at arbejde på nye projekter fra forfattere eller virksomheder, der kan se et potentiale i min stil, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk