31. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skyderi flere nætter i træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skyderi flere nætter i træk
Opdateret 10. juli 2010 kl. 08:59
Hillerød - 07. juli 2010 kl. 06:00
Af Mikkel Prytz
Beboere i Gadevang og Nødebo nær Gribskov ved Hillerød er to nætter i træk vågnet ved lyden af skud i skoven. Begge episoder, som fandt sted henholdsvis natten til mandag og natten til tirsdag, er meldt til politiet.

- Jeg hørte først to skud efterfulgt af lyden af skridt gennem skoven. Derefter lød otte skud, som om vedkommende forsøgte at ramme et skamskudt dyr, fortæller Ralf Hole Hansen, der bor tæt ved skoven.

Han blev siddende oppe for at lytte efter flere skud.

- Jeg turde ikke gå ind i skoven for at se, hvem det var. Skuddene faldt så tæt på vores hus, at jeg kunne se mundingsilden fra riflen, og jeg var bange for, at en vildfaren kugle skulle slå ned i en sten, rikochettere tilbage og slå en af os ihjel. Mine børn lå og sov inde i huset, fortsætter han.

Det er tredje gang på halvanden måned, Ralf Hole Hansen hører skud i skoven.

Også skovfoged Ole Andersen hørte skud natten til mandag. Han fortæller, at man nogle gange fejlagtigt kan tro, at et knald fra en bils udstødning er et skud.

- Men det var ikke tilfældet her. Jeg var vågen, og jeg vil betegne det som riffelskud, siger Ole Andersen.

Han føler sig ikke overbevist om, at der er tale om krybskytter på jagt efter skovens bestand af rådyr og dådyr.

- Der er ingen penge i krybskytteri i dag. Vildtkød er ikke dyrt, så hvis der er krybskytter på spil, er det for sportens og spændingens skyld, mener skovfogeden.

Nordsjællands Politi understreger, at det selv i jagttider er ulovligt at skyde efter solnedgang og så tæt på beboede områder.

- Vi ser på disse anmeldelser med alvor og opfordrer alle til at underrette os med det samme og holde øjne og ører åbne, så vi får det bedst mulige signalement af gerningsmænd og eventuelle flugtbiler, siger funktionsleder Christian B. Have.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114. Skov- og Naturstyrelsen vil gerne orienteres om eventuelt krybskytteri på mail-adressen nordsjaelland sns.dk.
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?