8. august 2020
På denne gård i Mern boede familien med plejebørnene. Den står nu tom.
gallery icon

Se billedserie

På denne gård i Mern boede familien med plejebørnene. Den står nu tom.
Foto: Kristine Amalie Linnet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldssigtet plejefamilie var vellidt i lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldssigtet plejefamilie var vellidt i lokalsamfundet
Opdateret 07. juli 2010 kl. 12:26
Vordingborg - 03. juli 2010 kl. 06:00
Af Kristine Amalie Linnet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Mern: Det kom som en stor overraskelse, da Eia Jensen i vinter fik besøg af sin nabo, den nu sigtede plejefar fra Mern. Han fortalte nemlig, at familiens fire plejebørn var blevet fjernet efter en anmeldelse til politiet om grov vold og vanrøgt af plejebørn gennem tyve år.

- Han kom pænt over for at sige farvel. Han græd og var helt knust, da han fortalte, hvad der var sket, fortæller Eia Jensen, der bor over for familiens gård i Mern.

Hun har ofte drukket kaffe med forældreparret, ligesom hun har passet deres to piger og deres mange plejebørn. I følge naboen opførte børnene sig fuldkommen som de andre børn, som den pensionerede dagplejemor har passet.

- En af de større drenge kom tit og spillede kort med mig, og vi talte også om hans far og faderens hund, men alting virkede godt, fortæller hun.

Hun beskriver faderen i familien som en hjælpsom og omsorgsfuld mand, hvis hjælp hun altid kunne regne med. Blandt andet sørgede han for ekstra sikkerhed i huset, da Eia Jensen blev alene.

Faderen har angiveligt været ansat af Københavns Kommune til at føre tilsyn med plejefamilier og fjerne plejebørn, som var anbragt i familier, som ikke var velfungerende. Det ved blandt andet Kim Petersen, der er byrådsmedlem i Vordingborg Kommune og bor i Mern. Men han er også overrasket over sigtelsen mod familien.

- Det er en skrækkelig historie, hvis der er noget i den. Men jeg tænker på, at alle er uskyldige, indtil det modsatte er bevist, siger Kim Petersen.
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk