20. april 2019
Censorerne har fundet 71 værker værdige til årets »Roskilde Åben«-udstilling i Palæfløjen. Ved lørdagens fernisering vil der blive uddelt en 1., 2. og 3. præmie samt to erhvervspriser. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Censorerne har fundet 71 værker værdige til årets »Roskilde Åben«-udstilling i Palæfløjen. Ved lørdagens fernisering vil der blive uddelt en 1., 2. og 3. præmie samt to erhvervspriser. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åben kunstudstilling når bredere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åben kunstudstilling når bredere ud
Roskilde - 16. november 2017 kl. 17:10
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to seneste år har der været flere nye navne og unge kunstnere blandt dem, der har sendt ind til Roskilde Kunstforenings censurerede udstilling »Roskilde Åben«, og det vækker glæde hos kunstforeningens formand Jes Nysten.

arrow Læs også: Roskilde Åben er åben

- Vi kan godt se, at vi er kommet på de sociale medier, og at det har gjort, at vi har fået fat i andre aldersgrupper, siger han.

Lørdag den 18. november er der fernisering på »Roskilde Åben 2017«, og med 71 værker fra 39 kunstnere bliver der nok at se på.

- I år blev der indleveret 520 værker af 138 kunstnere fra hele landet samt et par enkelte fra Sverige og Norge, fortæller Jes Nysten.

De mange værker blev indleveret i starten af november, og derefter brugte årets censorer Lene Regius, Jonas Pihl og Søren Schaarup to dage på at gennemgå dem og diskutere, hvilke der skulle med på udstillingen.

- Det er altid meget lærerigt at lytte til diskussionerne i dommerpanelet, for som udenforstående kan man godt undre sig over, hvorfor et værk skal med, mens et andet ikke kommer det. Men man må sige, at de argumenterer godt for sig, siger Jes Nysten.

Der er fernisering fra klokken 12 til 15 i Palæfløjen, Stændertorvet 3C i Roskilde. Udstillingen kan ses frem til den 17. december, hvilket er en uge mere end oprindelig planlagt.

arrow Kunstner vinder for anden gang
20. november 2017 kl. 11:21 Opdateret: kl. 09:54
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk