3. april 2020
42-årige Dennis Bossen fra Gelsted startede for et års tid siden virksomheden DBoss, hvor han producerer håndlavede skilte med klar inspiration fra graffitimaling. Som revalideringsparat fik han hjælp til at komme i gang i forløbet Mikrolån arrangeret af Næstved kommune. Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

42-årige Dennis Bossen fra Gelsted startede for et års tid siden virksomheden DBoss, hvor han producerer håndlavede skilte med klar inspiration fra graffitimaling. Som revalideringsparat fik han hjælp til at komme i gang i forløbet Mikrolån arrangeret af Næstved kommune. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikrolån har givet kreativ iværksætter værdigheden tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikrolån har givet kreativ iværksætter værdigheden tilbage
Ugebladet Næstved - 06. november 2017 kl. 13:58
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dennis Bossen var 21 år og netop uddannet glarmester, da han begyndte på ti måneders værnepligt som soldat på Bornholm.

Soldatertiden tog dog en dramatisk drejning. 7. januar 1997 sprang en øvelsesgranat mellem hænderne på den unge glarmester og rev begge hænder op, og selv om han blev lappet sammen, skulle det få konsekvenser for livet.

Her er historien om den i dag 42-årige kunsthåndværker fra Gelsted, der har rejst sig igen og igen modgang til trods.

Dennis Bossen startede sin egen virksomhed for et års tid siden. DBoss hedder firmaet, hvor han - primært - laver håndmalede skilte med et præg af farver, friskhed og graffitikultur.

Han designer dog også logoer, når han ikke lige eksperimenterer med for eksempel at male sko - og meget andet.

I hans værksted i Herlufmagle ligger kroppen af en guitar, som han har malet. Det er en kammerats, som han har shinet op.

Virksomheden er resultatet af forløbet Mikrolån, som han som revalideringsparat ledig i Næstved kommune har været en del af.

Mikrolån giver ledige med mod på og evne til at blive iværksættere et halvt års rådgivning samt mulighed for at låne op til 50.000 kroner til opstarten - heraf navnet.

Forløbene har eksisteret i Næstved siden 2014, og indtil videre har elleve ledige gennemført, mens fire aktuelt er i gang.

Dennis Bossen er en af de elleve, der mod ellers svære odds nu står på egne ben med egen virksomhed.

Efter ulykken i soldatertiden fik han arbejde som glarmester, men efter en tid begyndte han at have problemer med følingen i sin højre hånd.

Han kompenserede ved at slide bruge venstre hånd mere og derved sled han hårdt på venstre side af kroppen. I dag hænger hans venstre skulder fire centimeter lavere end den højre.

I slutningen af de 14 år som glarmester, kravlede han rundt og skiftede vinduer i Udenrigsministeriet i København. En dag mærkede han pludselig, hvordan musklerne i nakken satte sig fast midt under et vinduesskift.

Lægen konstaterede efterfølgende, at det ikke så rigtigt ud og sendte ham til en behandler. Nogen dybere konklusion fik han aldrig.

Han blev sygemeldt og kom ind i det kommunale system, hvor han bad om at blive omskolet. Han havde set skriften på væggen. Kroppen kunne ikke holde til mere hårdt slid. Han kom i gang med en uddannelse som skiltetekniker, men måtte opgive undervejs midt i en praktikperiode, da kroppen igen sagde fra.

Efter gentagende gange insisterende at have konsulteret læger gennem årene, blev han for godt tre år siden endelig sendt til en specialist på Rigshospitalet.

- Din krop ligner en smed på 85 år, der er slidt ned af arbejdet, var lægens besked, fortæller Dennis Bossen.

Diagnosen var til at forstå. Han mangler tre disci i nakken og en diskus i ryggen, og nervebanesystemet i halsen sidder i klemme. De mange års skævslidning bærer ikke med sikkerhed skylden, men forklaringen er nærliggende.

Samtidig var Dennis Bossen i gang med sin revalidering. Da han ikke kunne gennemføre uddannelsen som skiltetekniker, skulle han finde på noget.

Hans sagsbehandler foreslog, at han skulle med i forløbet Mikrolån. Det var en ny tanke for Dennis Bossen.

- Jeg har egentlig altid haft det godt med at gå på arbejde om morgenen og hjem igen efter fyraften.

Alligevel var tanken interessant. Trods fysiske skader fejler hans håndværksmæssige kvalifikationer ingenting, og han har samtidig i nogle år dyrket en kreativ side med tegning og maling.

Det blev starten på DBoss, hvor han kombinerer sine kreative evner med håndværk. Han fik hjælp til opstarten af en projektkoordinator, og han fik et mikrolån. Derudover ligner vilkårene for mikrolånerne alle andres. I anden måned efter opstart begynder tilbagebetalingen af lånet.

1. marts i år modtog Dennis Bossen for sidste gang revalideringsydelse fra kommunen. Nu er han helt selvstændig, fri af den offentlige forsørgelse, og han nyder at have sit eget.

- Det giver noget værdighed, når jeg nu kan gå ind i mit eget værksted. Jeg har fået meget mere tro på mig selv, siger Dennis Bossen.

Han skal stadig have skabt sig et navn, så der kommer gang i forretningen. Det gør han gennem blandt andet erhvervsnetværk.

Et af Dennis Bossens seneste værker er et nyt logo til forløbet Mikrolån. »Mikrolån - vejen til selvstændighed« står der.

For nylig har han leveret et af sine håndlavede skilte til Spisehuset i Nørrebrohallen i København, hvor basketballklubben Stevnsgade Supermen holder til. En tidligere kollega formidlede den kontakt, og skiltet har allerede fået så meget opmærksomhed, at andre potentielle kunder har meldt sig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk