25. oktober 2021
Prins Henrik så ud til at nyde at blive spillet lidt for. Han spiller også selv lidt orgel, og desuden også klaver.
gallery icon

Se billedserie

Prins Henrik så ud til at nyde at blive spillet lidt for. Han spiller også selv lidt orgel, og desuden også klaver.
Foto: Malene Koops Grønborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prinsgemalen besøgte orgel i Jørlunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prinsgemalen besøgte orgel i Jørlunde
Opdateret 28. juni 2010 kl. 22:15
Frederikssund - 25. juni 2010 kl. 06:00
Af Malene Koops Grønborg
Jørlunde: Torsdag formiddag var en stor dag for både Jørlunde Kirke og byen, da det var dagen, hvor Prinsgemalen aflagde kirken et uformelt besøg.

Baggrunden for Prins Henriks besøg er, at kirken den 25. oktober sidste år endelig kunne modtage et helt nybygget orgel efter at deres gamle orgel brændte for år tilbage. Det skete, da kirken blev renoveret i 2004, at det lagerhotel, hvor kirkens inventar var opmagasineret, brændte. Heriblandt var orgelpiberne til det gamle orgel. Herefter vurderede man, at det ikke var nogen god løsning at renovere det gamle orgel, hvorfor man derfor fik brug for et nyt. Og det nye orgel er noget, der fryder i kirken, da det er helt specielt.

- Orgelet er bygget med nogle stemmer, der aldrig er blevet bygget før. Så det er lidt af en verdensnyhed. Jeg har derfor inviteret Prins Henrik, da jeg tidligere har samarbejdet med ham, og faktisk engang har spillet fire-håndsorgel med ham i 2000, fortæller Frederik Magle.

- Prins Henrik spiller altså selv orgel og er desuden en vældig dygtig pianist. Og jeg ved, at orgler interesserer ham meget, og nu har han så sagt ja til at komme for at se det, siger han.
Nød musikken
Til orgelet hører også en helt speciel klang, som Prinsgemalen kunne nyde torsdag middag.

- Må jeg høre noget mere af det's klang, spurgte en tydeligt imponeret Prins Henrik, da Frederik Magle holdt en pause i spilleriet.

- Det er meget flot, kom det også rosende fra Prinsgemalen, der både gik rundt i kirken og nød musikken, og sad ved siden af Frederik Magle, mens han spillede.

Komponisten havde da også et lille "ekstra-nummer" med i lommen, da han gladeligt viste Prinsgemalen de mange sjove lyde og toner, som orgelet også har. Og det morede Prins Henrik så meget, at han til sidst blev nødt til at tage brillerne af og lommetørklædet frem fra lommen til at tørre øjnene med.

Efter alt spilleriet blev Prinsgemalen budt på en kop kaffe og lidt kage, inden Hans Kongelige Højhed skulle videre i sit travle program.
1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?