26. maj 2018
Næstved Kommune sparer 20 millioner kroner på rengøring på 175 kommunale bygninger.
gallery icon

Se billedserie

Næstved Kommune sparer 20 millioner kroner på rengøring på 175 kommunale bygninger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved sparer 20 mio. når private gør rent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved sparer 20 mio. når private gør rent
Opdateret 22. juni 2010 kl. 11:45
Næstved - 18. juni 2010 kl. 06:00
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Næstved Kommune fyrer sin egen rengøringsafdeling og lader private firmaer gøre rent. Den årlige besparelse er på cirka 20 millioner kroner. Beslutningen om at overdrage rengøringen på 175 kommunale bygninger til private er truffet på et lukket byrådsmøde.

- Jeg er meget tilfreds med at kommunen sparer penge. Vi har fået nogle virkelig gode bud, siger borgmester Henning Jensen (S).

Han understreger, at medarbejderne i den kommunale rengøringsafdeling er sikret via lov om virksomheds-overdragelse. Ingen de cirka 280 medarbejdere bliver altså fyret, fordi de får en ny arbejdsgiver fra 1. september. Aftalen med de private rengøringsfirmaer gælder i foreløbig tre år. Den kan forlænges med indtil to år. Herefter skal der være en ny udbuds-runde.

Den kommunale rengøring handler om rengøring og vinduespudsning på cirka 175 bygninger - skoler, rådhus-bygninger, børnehaver og plejehjem. Udgiften er i år cirka 56 millioner kroner. Nu afslører et omfattende udbud, at arbejdet kan gøres for 36 millioner kroner.

Kommunens bygninger er opdelt i ni områder. ISS har vundet fire områder, IDAs Service og Alliance Plus hver to områder, mens Profil Service har vundet et område.
Sæt selv stole op
Økonomidirektør Peter Pedersen oplyser, at vilkår for arbejdet er meget præcist beskrevet. Kommunen har haft hjælp af et konsulentfirma. Han er sikker på, at der ikke bliver tale om en dårligere kvalitet af rengøringen.

- Men det kan godt være, at reglerne bliver fulgt mere knivskarpt. Der kan have været en praksis, hvor der er blevet gjort mere end man får penge for. Eksempelvis betyder det, at opstilling af stole er ikke en del af rengøringen. Man skal altså selv sætte stole op, siger Peter Pedersen.

Gevinsten på 20 millioner kroner bliver delt. De enkelte selvforvaltnings-institutioner beholder en fjerdedel, mens hovedparten af besparelsen ryger i den betrængte kommunekassen.
Klar til nye udbud
Den kommunale rengøringsafdeling deltog selv i udbuds-runden, men kunne ikke matche priserne fra de private firmaer.

Efter den store besparelse er Næstved Kommune klar til nye udbud. Henning Jensen henviser til den budget-aftale, som byrådet netop har indgået. Det drejer sig om løn- og personaleafdelingen, IT-drift, vej- og parkvæsen samt aktivering og jobcenter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk