22. oktober 2021
Den nye afdelingsbestyrelse for Tåstrupgård har forslået en række vidtgående ændringer for boligområdet.
Den nye afdelingsbestyrelse for Tåstrupgård har forslået en række vidtgående ændringer for boligområdet.
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen ballade i Tåstrupgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen ballade i Tåstrupgård
Taastrup - 02. juni 2010 kl. 09:36
Af Stina Felby Egerup
Taastrup: Der er igen uro i Tåstrupgård, men denne gang er det ikke kriminelle unge, men en ny afdelingsbestyrelse, som har sat sindene i kog.

Den nye afdelingsbestyrelse har nemlig fremsat en række vidtrækkende forslag, blandt andet om at afskedige alle boligsociale medarbejdere, indføre forbud mod at sælge alkohol, indføre forbud mod husdyr og udlicitering af langt de fleste serviceopgaver.

Og de forslag var der selvsagt langt fra enighed om blandt beboerne, da der tirsdag aften var ekstraordinært afdelingsmøde. Uenigheden medførte lange diskussioner - så lange, at forsamlingen på mødet kun nåede at tage stilling til tre ud af afdelingsbestyrelsen 10 forslag.

De 10 forslag er:

- Ændring af belysning i opgange og kældre, væk fra 24 timers belysning til sensorpåvirket belysning.

- Opsigelse af alle boligsociale ansættelser, og ingen boligsociale ansættelser fremover, som finansieres gennem huslejen. Det betyder blandt andet opsigelse af socialrådgivere (Elin og Stig Bo), samt opsigelse af A-holdets medarbejdere.

- Udlicitering af servicet i Tåstrupgård - udlicitering af rengøring og vedligeholdelse.

- Udlicitering af driften af vaskerierne i Tåstrupgård samt regulering af vaskepriserne, så de kan dække driftsomkostningerne.

- Undersøge muligheden for at udlicitere varmemesterkontoret eller nedskære antallet af varmemestre.

- Undersøge muligheden for udlicitering af opsyn med ejendomme

- Ændre husorden, så der ikke må være husdyr i lejlighederne - dog må de nuværende husdyr gerne blive.

- Ændring af husorden, så der ikke må befinde sig nogen former for kamphunde i Tåstrupgård - dem der er der alleree, skal være væk inden januar 2011.

- Foreninger eller klubber underlagt Tåstrupgårds afdelingsbestyrelse, må ikke sælge alkohol i eller omkring bebyggelserne i Tåstrupgård.

- Antallet af medlemmer i afdelingsbestyrelsen reduceres fra ni til syv.

Forsamlingen besluttede at udsætte 1. og 2. punkt, og det sidste punkt blev stemt ned.

De øvrige punkter skal der tages stilling til på et nye møde.

Flere beboere i Tåstrupgård mener, at den nye bestyrelse har "kuppet" sig til magten på generalforsamlingen i marts måned. Her blev seks medlemmer med tyrkisk baggrund valgt ind - de øvrige tre medlemmer har dansk baggrund og var ikke på valg i marts måned.

Den nye formand blev Ali Güvercin, og det var ham, der i aftes fremlagde de mange forslag for de øvrige beboere - forslag, som i manges øjne er alt for vidtrækkende.

- De har lovet en nedsættelse af huslejen, men måden, de vil gennemføre den på, kan risikere at koste os flere millioner, fordi det blandt andet vil betyde, at vi mister rigtig store tilskud fra Landsbyggefonden. Det vil så rent faktisk betyde en huslejestigning, mener Allan Thønning, der tidligere var formand for afdelingsbestyrelsen.

Den nuværende formand, Ali Güvercin, mener til gengæld, der er mange penge at spare, blandt andet ved at opsige de boligsociale medarbejdere som beboerrådgiveren, A-teamet og Kulturteamet.

- Vi ser ingen grund til, at deres aktiviteter skal finansieres gennem driften. Det skal gøres klart, hvad de laver, for der er behov for at gøre rent bord, sagde han og understregede, at man i stedet kunne lave andre målrettede boligsociale indsatser og blandt andet inddrage forældrene mere.
Udsat og nedstemt
Der kom dog ikke nogle konkrete resultater ud af afdelingsbestyrelsens forslag.

Første forslag om at ændre belysningen i opgangene blev udskudt til budgetmøde i september. Det andet forslag besluttede forsamlingen via en afstemning at udskyde og lade indgår i forhandlingerne om helhedsplanen for området, som udløber ved årsskiftet.

Det sidste forslag fra bestyrelsen om at reducere antallet af medlemmer i afdelingsbestyrelsen fra ni til syv medlemmer blev stemt ned.

Afdelingsmødet blev herefter suspenderet og skal genoptages på et senere tidspunkt.

Forslagene fra afdelingsbestyrelsen var som følger:

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?