16. september 2021
Klædes unge ordentligt på, mindskes frafaldet på ungdoms- og erhvervsuddannelser. Samtidig får flere, som ellers står uden både job og uddannelse, noget at stå op til, viser foreløbige resultater fra UU Vestsjællands »UP2U«-projekt. Forskere roser indsatsen. Foto: Carsten Lysdal
Klædes unge ordentligt på, mindskes frafaldet på ungdoms- og erhvervsuddannelser. Samtidig får flere, som ellers står uden både job og uddannelse, noget at stå op til, viser foreløbige resultater fra UU Vestsjællands »UP2U«-projekt. Forskere roser indsatsen. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik vejledning redder unge på kanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik vejledning redder unge på kanten
Slagelse - 13. marts 2017 kl. 07:33
Af Carsten Lysdal

Nogle falder fra, mens andre aldrig er nået til det punkt, hvor ansøgningen til uddannelsesinstitutionen er blevet sendt af sted.

Unge på kanten, dem uden job og tro på fremtiden, kan dog reddes, trods kimene måske er lagt i forhold til en tilværelse på offentlig forsørgelse og et gabende tomt cv.

Det viser resultater fra UU Vestsjællands »UP2U«-projekt, som kører på sit andet år og roses over hele landet. Ikke mindst af forskere fra Center for Boligsocial Udvikling, der især overraskes over, at 84 procent af de unge mellem 15 og 17 år, som på et tidspunkt stod uden både job og uddannelse - og heller ikke var i gang med noget - via projektet nu er kommet ind på en uddannelse eller i job. Målt på i alt 25 unge, som det heller ikke var lykkedes at få i gang på produktionsskole

- Det er svært at få armene ned, når vi kan se, det lykkes i sådan en grad. Og når forskere ligefrem vil bruge vores resultater og kan påvise evidens, tyder det på, at vi gør det godt, siger Helle Jacobsen, UU-vejleder og souschef i UU Vestsjælland, som dækker Slagelse, Sorø og Ringsted, til Sjællandske.

Også blandt de lidt ældre, dem over 18 år, er der inspirerende resultater at hente. Antallet af stærkt frafaldstruede unge, som engang var i uddannelse, men samtidig på nippet til at vinke farvel, er nemlig også faldet. I hvert fald i forhold til den gruppe, som har været en del af projektet i UU Vestsjælland.

76 procent er fortsat i enten job eller uddannelse, omend det modsatte egentlig var udgangspunktet for målgruppen.

Resultaterne viser, at værktøjerne, som anvendes i blandt andet Slagelse, er vejen frem. Og faktisk er det værktøjskassen, som kan give inspiration andres steder.

Først og fremmest handler det om at gøre de unges vej til uddannelse og job mere synlig.

- De unge kan være i en alarmtilstand, men med dette projekt forsøger vi at skabe en tryghed i utrygheden og gøre dem i stand til selv at håndtere hverdagens små og store udfordringer. Det handler blandt meget andet også om aftaler for søvn, kost og så videre, og vi kan jo se på resultaterne, at det hjælper, lyder det fra Helle Jacobsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk