18. juli 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4. plads blev bedste præstation ved EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4. plads blev bedste præstation ved EM
Med en fjerdeplads i aftes i 200 meter fri stod Farums Frederik Siem Pedersen for den bedste danske præstation ved junior-EM i Tjekkiet.
Sport - 13. juli 2009 kl. 08:44
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Svømning: Frederik Siem Pedersen fra Farum Svømmeklub stod for det bedste danske resultat ved de europæiske juniormesterskaber i Prag. Det skete i aftes da den 18-årige Farumsvømmer besatte fjerdepladsen i finalen i 200 meter crawl i ny dansk juniorrekord med tiden 1.49,46 minut.

- Det er et superresultat. Frederik ville selvfølgelig gerne have haft bronzemedaljen, men han har svømmet i en meget fin tid, siger talentudvikler i Dansk Svømmeunion, Michael Hinge.

Frederik Siem Pedersen var blot tre tiendedele fra bronzemedaljen, men det var en finale, hvor der blev svømmet rigtig hurtigt. Vinderen Yannick Angel fra Frankrig satte ny europæisk juniorrekord.

Der blev dermed ikke nogle medaljer til Danmark ved junior-EM i Tjekkiet. Men det blev til 11 nye danske juniorrekorder, 12 semifinale-placeringer og seks A-finaler.

- Det kan man ikke være utilfreds med, siger Michael Hinge og fortsætter:

- Det har først og fremmest været vores top-svømmere, der har præsteret ved dette mesterskab. Det er dem, som har prøvet at være med til så stort et mesterskab før, der har erfaringen. Jeg er sikker på, at de nok også skal slå igennem som seniorer. Ikke nødvendigvis det første år, for der er et stort spring at gå fra junior til senior - men på sigt skal de nok komme, siger Michael Hinge.

Blandt topresultaterne nævner talentudvikleren Sigma Nordsjællands Marcus Baks femteplads i 200 meter rygcrawl, og herreholdet i 4x200 meter fri, der forleden skar næsten ti sekunder af den gamle danske rekord og besatte en femteplads.

Også Sigma Nordsjællands Amalie Emma Thomsen stod for et flot resultat, da hun i semifinalen i 200 meter medley slettede klubkammeraten Julie Hjorth-Hansens ni år gamle danske juniorrekord med tiden 2.18,12 minut. Tiden sendte Allerød-svømmeren i A-finalen, men her kunne hun i aftes ikke leve helt op til fantomtiden og sluttede på en ottendeplads.

I går slettede de danske ungmøer i 4x100 meter holdmedley også en dansk juniorrekord, der var ni år gammel. Kvartetten bestående af Mette Pedersen (KVIK Kastrup), Josephina Bartela (AGF), Mie Refn (Farum) og Pernille Blume (Birkerød/Sigma) svømmede distancen i 4.19,10 minut, men trods rekorden rakte det ikke til en plads i A-fianlen. De danske kvinder sluttede som nummer 10.

- Et sådant juniormesterskab er en investering i fremtiden. Generelt har vi haft et godt mesterskab, men der er da også nogle, der har underpræsteret. Men junior-EM er et svært mesterskab at deltage i, men den erfaring kan svømmerne forhåbentlig tage med sig videre i karrieren, siger Michael Hinge.